Україна має бути в ЄС. Зеленський відреагував на рішення Єврокомісії щодо переговорів
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна має бути в ЄС. Зеленський відреагував на рішення Єврокомісії щодо переговорів

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення Єврокомісії рекомендувати розпочати переговори щодо членства з Україною.

Реакція Зеленського на рішення Єврокомісії

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що це правильний крок.

Сьогодні історія України та всієї Європи зробила правильний крок – Єврокомісія рекомендувала розпочати переговори щодо членства з Україною. Чистий позитив. Попри всі складнощі рухаємося вперед і вже в грудні ми очікуємо політичне рішення від Європейської Ради. Українці завжди були і є частиною нашої спільної європейської родини, — сказав Зеленський.

Він додав, що Україна має бути у Євросоюзі. За його словами, українці на це заслуговують.

І своїм захистом європейських цінностей, і тим, що навіть у час повномасштабної війни ми дотримуємось свого слова, розвиваючи державні інституції. Всі необхідні рішення ухвалюємо. Дякую всім, хто допомагає!” — сказав Зеленський.

Що відомо про рішення Єврокомісії

8 листопада стало відомо, що Єврокомісія рекомендує Єврораді розпочати процес перемовин про вступ України та Молдови до Євросоюзу, повідомила президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн під час пресконференції в Брюсселі.

Україна виконала 90% реформ, яких від неї очікував ЄС, водночас умовою є продовження виконувати незавершені рекомендації надалі, сказала вона. Єврокомісія рекомендує ухвалити рамки перемовин тоді, коли Україна здійснить поточні реформи, про які прозвітують у березні 2024 року.

Основний прогрес був досягнутий у сфері конституційного правосуддя, реформі відбору Вищої ради правосуддя, антикорупційній програмі, боротьбі з відмиванням грошей, важливих заходах щодо стримування олігархів, а також новий закон про медіа та прогрес щодо національних меншин, — повідомила президентка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?