Україна має план нового контрнаступу — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна має план нового контрнаступу — Зеленський

Зеленський
Джерело:  Bild

Президент України Володимир Зеленський також прокоментував питання переговорів із країною-агресоркою.

Україна розробила план контрнаступу — Зеленський

Україна планує новий контрнаступ.

Про це сказав президент Володимир Зеленський.

Так, у нас є план контрнаступу. Ми обов'язково переможемо. У нас немає альтернативи. Але я не можу обіцяти цього і назвати дату.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Глава держави зазначив, що для досягнення цієї мети українським військовим потрібна зброя, зокрема зі США.

Так, у Росії більше людей, більше зброї. Але в об'єднаного Заходу є сучасні системи озброєнь. Тому ми отримаємо певні технології. І якщо ми продовжимо нарощувати виробництво, якщо отримаємо ліцензії від наших партнерів, то справа не в кількості людей. Справа в якості зброї.

Президент також прокоментував питання переговорів із країною-агресоркою.

Тут ми маємо справу з Путіним. Усе, що він говорив досі, — після цього він чинив по-іншому. Ми не можемо йому довіряти. Можна домовитися про все, але питання в тому, чи буде він цього дотримуватися.

Водночас, говорячи про заклики заморозити війну, президент заявив, що Путін використовує цю паузу лише для підготовки до нового нападу.

Звичайно, дехто буде щасливий. Світ скаже: "Так, нам вдалося заморозити конфлікт, ракети не літають". Але це тільки доти, доки Росія не збільшить виробництво і запаси військової техніки, ракет, безпілотників і не проаналізує всі помилки, яких припустилася спочатку.

Зеленський про ситуацію в Харкові та варіанти захисту від атак армії РФ

Президент Володимир Зеленський зазначив, що на тлі постійних обстрілів злочинною армією РФ Харкова ситуація у місті залишається дуже жорсткою. 

Ситуація в місті — дуже жорстка, постійний російський терор, тепер ще й фактично щоденно — авіабомбами. Ми шукаємо можливості дати Харкову більше захисту неба — і це завдання як для військових, так і для всіх дипломатів України — для кожного й кожної, хто відповідає за міжнародну комунікацію, хто щоденно має бути в діалозі з партнерами.

У матеріалі видання The Economist, оприлюдненому у неділю, 7 квітня, із посиланням на українські військові джерела зазначається, що злочинна армія РФ прагне перетворити Харків на так звану “сіру зону” без умов для проживання цивільних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?