Україна може частково перенести до Литви виробництво дронів
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна може частково перенести до Литви виробництво дронів

Габріелюс Ландсбергіс
Джерело:  JP.lt

Україна має намір частково перенести виробництво безпілотників до Литви. Про це заявив литовський глава МЗС Габріелюс Ландсбергіс.

Литва хоче перейняти досвід України у війні

Ландсбергіс додав, що було б нерозумно та безвідповідально не вивчити уроки вторгнення РФ в Україну. Він вважає, що досвід війни України може бути актуальним для Литви.

Можна говорити і про спільне виробництво (безпілотників — ред). Схоже, українці зацікавлені в можливому перенесенні частини виробництва до Литви. З нашою допомогою, ну і, можливо, частково для себе, якби ми змогли забезпечити їх необхідними дронами, — сказав Ландсбергіс.

За словами міністра, спосіб ведення війни змінюється, тому Литві варто вчитися в українців, які майже два роки воюють проти російського вторгнення.

Кілька років тому, до початку війни, вони б не планували таку війну, яку ведуть зараз, вони б не готувалися до перебігу війни — що безпілотники та інші засоби є щоденним учасником війни. Литва може перейняти досвід. Ми прекрасно розуміємо, що якщо ми готуємося до війни, то це може бути схоже через географію, через інші обставини. Цей досвід є для нас актуальним, — сказав глава литовської дипломатії.

Він наполягає, що вчитися в українців треба зараз.

Тим більше, що вони готові відкривати друзям свої книжки про війну. Така нагода надзвичайна. За ті уроки, які ми можемо винести, було сплачено найвищу ціну, — додав він.

Україна виготовить мільйон БпЛА у 2024 році

Під час персконференції у грудні 2023 президент Зеленський заявив, що Україна має в 2-24 році виробити мільйон дронів.

Я підтримую виробництво і дронів, і боєприпасів, і оснащення підрозділів. Потрібна інфраструктура. Не радянська, а сучасна, щоб все працювало швидко. Щодо виробництва — ми маємо в наступному році виробити мільйон дронів.

20 грудня міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив, що у грудны Україна виробила більше 50 тис FPV дронів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?