Україна може перемогти у війні — Білий дім
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна може перемогти у війні — Білий дім

Джейк Салліван
Джерело:  Politico

Радник президента США  Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван у зверненні до Конгресу зазначив, що Україна ще може перемогти у розв'язаній Росією злочинній війні, однак для цього необхідна стала і потужна підтримка партнерів. 

У Білому домі вірять в перемогу України у війні проти РФ

Звичайно, Україна може перемогти. Звичайно, Україна вже досягла успіху у військовому плані в одній з найголовніших цілей, яку вона ставила перед собою - не дати країні потрапити до рук Росії, - зазначив Салліван.

Радник Байдена підкреслив, що Україна і надалі здатна досягати успіхів у війні за умови наявності відповідних інструментів.

Саме тому Сполученим Штатам необхідно надати пакет допомоги, який пройшов масове двопартійне голосування в Сенаті - Палата представників повинна зробити крок вперед і прийняти його, - наголосив Салліван.

Радник Байдена також зазначив, що США в курсі проблем українських військових, які виникають через дефіцит озброєнь, спричинений затримками поставок з боку західних партнерів.

Але, зрештою, Україна все ще має потенціал, якщо ми надамо їй інструменти та ресурси, необхідні для перемоги у цій війні, - підкреслив Салліван.

Що могло б кардинально змінити ситуацію на полі бою

За словами президента Володимира Зеленського, передача буквально десяти ЗРК Patriot від західних партнерів могла б кардинально вплинути на ситуацію у розв’язаній Росією війні.

Глава держави наголосив, що якби Україна отримала б у найближчі місяці десять систем Patriot для ключових індустріальних центрів і якби ці системи наша країна могла б застосувати ближче до фронту, ворог "відступив би".

Ми зламали б їхню оборону і пішли вперед. Десять Patriot - це кардинально змінило б ситуацію, - наголосив Зеленський

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?