Україна незабаром отримає військові кораблі — Зеленський
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна незабаром отримає військові кораблі — Зеленський

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

25 листопада глава держави Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що Україна домовилася з партнерами про отримання військових кораблів для забезпечення безпеки суден у "зерновому коридорі" у Чорному морі.

В України з’являться кораблі для конвоювання "зернового коридору"

З такою заявою президент виступив під час конференції Grain from Ukraine у Києві.

Володимир Зеленський не приховує, що офіційний Київ вважає створення "зернового коридору" без Росії одним з найбільших досягнень 2023 року.

Саме тому влада країни буде продовжувати робити усе можливе, щоб забезпечити безпеку кораблів, які йдуть цим коридором.

Ми домовилися з партнерами й будемо супроводжувати кораблі у морі, щоб гарантувати їхню безпеку. У нас вже є конкретні домовленості про отримання кораблів. Це питання близького майбутнього, - повідомив український лідер.

Окрім того, Володимир Зеленський додав, що Одеський регіон мають намір захистити додатковими системами ППО, про які вже домовилися з міжнародними партнерами.

Дуже конкретні комплекси, дуже конкретний запит вже направлений партнерами, і можу сказати, що він уже погоджений. Скоро цей регіон буде захищений дуже потужним ППО. Нам важливі не лише кораблі, а й люди, які там живуть, - підсумував глава держави.

Окупанти не припиняють красти українське зерно з окупованих територій

Як повідомив нещодавно Центр національного супротиву, аграріїв на тимчасово окупованих територіях змушують здавати врожаї.

Після цього зерно "перепродається" за ринковими цінами й вивозиться через порти регіону. У повідомленні зауважують, що різницю у ціні з продажу окупанти забирають собі.

Фактично відбувається крадіжка зерна в українських фермерів й кожен причетний до цього понесе відповідальність, - підсумували в ЦНС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?