Україна отримає ще 20 танків Leopard 2А4 від Іспанії
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна отримає ще 20 танків Leopard 2А4 від Іспанії

Leopard
Джерело:  Infodefensa

В Іспанії Міжвідомча рада з торгівлі та контролю оборонної техніки й технологій подвійного призначення схвалила постачання 20 основних бойових танків (ОБТ) Leopard 2A4 в Україну. 

Що відомо про військову допомогу Іспанії

Іспанські ОБТ належать, які відправляться в Україну, належать до числа машин зі сховища в районі міста Сарагоса на північному сході Іспанії. І оскільки танки будуть зняті з консервації, то знадобиться ще деякий час для ремонту цих "леопардів", перш ніж вони потраплять в українські війська.

Як і решту матеріалів, перед відправленням вони будуть доопрацьовані на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гуадаїра, що в Севільї, — йдеться в публікації.

Також було зазначено, що іспанські чиновники розглянули ризики, пов'язані з потраплянням на чорний ринок обладнання, що призначене для українських сил. Такі сигнали, пише видання, надходили, зокрема, із боку міжнародних організацій. Деякі іспанські парламентарі щодо цього ставили запитання державній секретарці з торгівлі Сіані Мендес.

Матеріали, що експортуються Іспанією, є необхідним, пріоритетним і найважливішим озброєнням для України в боротьбі з Росією, і немає жодних сумнівів, що Україна використовує їх найкращим чином для захисту власної національної безпеки, — відповіла на це Мендес.

Що надіслала Іспанія для ЗСУ

У публікації також навели перелік військового обладнання для української армії, яке надіслала іспанська сторона з березня 2022 року по лютий 2024 року.

Туди увійшли уніформа, тепловізори та засоби індивідуального захисту, дрони різних типів, гранатомети, стрілецька зброя, артилерійські системи та боєприпаси, ракети до ЗРК Mistral, MIM-23 Hawk і Aspide, протикорабельні ракети Harpoon і 8 патрульних катерів.

Також раніше було відправлено 10 одиниць танків Leopard 2A4. Отже, загалом кількість іспанських ОБТ досягла 30 машин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?