Україна отримає від Австралії катери Sentinel у новому пакеті допомоги — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від Австралії катери Sentinel у новому пакеті допомоги — фото

Катер
Джерело:  Укрінформ

Партія сучасних катерів Sentinel 830R RHIB увійде до пакета військової допомоги Україні на суму 100 млн доларів США, про який у квітні оголосив уряд Австралії.

Австралія передасть Україні партію катерів Sentinel

Ці універсальні плавзасоби вже виготовляють на заводах країни.

Фото Sentinel у соцмережі Х показав посол України в Австралії Василь Мирошниченко.

Також я мав змогу оглянути катери, які для України виготовляє інноваційна компанія Sentinel Boats. Вони увійшли до останнього пакету допомоги Україні від уряду Австралії.

Василь Мирошниченко

Василь Мирошниченко

Посол України в Австралії

У самій компанії додали, що катери, які можуть виконувати завдання як у річках, так і у відкритому морі, допоможуть Україні.

Австралійські катери Sentinel

830R може бути швидко розгорнутий та потребує мінімального обслуговування, що забезпечує більшу оперативну готовність, коли це буде необхідно українським силам, — заявив генеральний директор Sentinel Boats Джордж Макгуайр.

Очікується, що постачання катерів цих в Україну відбудуться впродовж «наступних місяців» разом із іншою виділеною допомогою від австралійського уряду.

Австралія надає Україні нову військову допомогу

Австралія передасть Україні дрони у рамках коаліції безпілотників. Також Україна отримає велику партію переносних зенітно-ракетних комплексів RBS 70.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Австралія готує для України новий пакет допомоги на 100 млн дол. Половина цієї суми буде спрямована на велику партію ПЗРК. Понад 30 млн доларів — на безпілотники в межах «коаліції дронів», а решта суми — на інші військові потреби.

Крім того, Австралія передасть Україні боєприпаси класу «повітря-земля».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?