Україна отримає від Німеччини 6 радарів для ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від Німеччини 6 радарів для ППО

Радар

Україна отримає ще 6 радарів повітряного спостереження TRML-4D для потреб ППО від німецького виробника Hensoldt.

Німеччина надасть Україні радари TRML-4D

Вже в цьому році радари прибудуть в Україну.

Про це повідомляє пресслужба виробника радарів Hensoldt.

Як розповіли у компанії, замовником радарів Міністерство оборони України. При цьому оплата за них буде здійснена урядом Німеччини в рамках військової допомоги.

Вартість закупівлі шести радарів TRML-4D становить понад 100 млн євро.

Радари будуть доставлені в Україну вже у цьому році. TRML-4D необхідні для посилення можливостей протиповітряної оборони країни.

TRML-4D: що відомо

TRML-4D — це радари середньої дальності C-діапазону сімейства TRML, які були розроблені у 2018 році. Радар може виявляти, відстежувати та класифікувати різні типи повітряних цілей — крилаті ракети, а також літаки та гелікоптери, які маневрують або летять на малих висотах.

TRML-4D може виявляти до 1500 цілей у радіусі 250 км.

Він оснащений фазованою антенною решіткою з електронним скануванням на основі приймально-передаючих модулів з нітриду галію.

Особливістю радара є те, що він може працювати самостійно та виявляти таким чином повітряні цілі. TRML-4D може взаємодіяти із системами ППО IRIS-T.

Перші такі радари Україна отримала ще у жовтні 2022 року. А ось у квітні 2024 року німецький уряд заявив, що Україні передано один TRML-4D в межах чергового пакета військової допомоги — однак це може бути радар, який був замовлений ще у 2023 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?