Україна перемогла Боснію і Герцеговину в плей-офф за Євро-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в плей-офф за Євро-2024

Довбик
Джерело:  Суспільне. Спорт

Збірна України з футболу обіграла Боснію і Герцеговину у плей-офф відбору на чемпіонат Європи 2024 року. Матч на стадіоні в боснійському місті Зениця завершився з рахунком 2:1 на користь гостей.

Україна вийшла у фінал плей-офф відбору на Євро-2024 з футболу

В основній частину відбору на Євро-2024 Україна посіла третє місце у своїй групі. Право зіграти у плей-офф команда Сергія Реброва здобула через Лігу націй як третя топкоманда дивізіону В серед тих, що не пройшли на турнір у Німеччині напряму.

За підсумками жеребкування суперником України стала Боснія. Балканська збірна посіла п'яте місце у відбірковій групі, однак потрапила у плей-оф як друга найкраща команда дивізіону В Ліги націй.

У першому таймі команди діяли обережно та створили мінімум небезпечних моментів — не завдали жодного удару у ствір воріт. У підсумку — 0:0 після 45 хвилин.

На 57-й хвилині Боснія зуміла вийти уперед: після прострілу з флангу м'яч рикошетом від захисника Миколи Матвієнка залетів у дальній кут воріт — голкіпер Андрій Лунін не мав шансів врятувати Україну.

Команда Реброва відігралась за п'ять хвилин до завершення основного часу: Роман Яремчук замкнув простріл Юхима Коноплі з правого флангу.

Ще через декілька хвилин Яремчук відзначився асистом: виконав подачу на Артема Довбика, який головою відправив м'яч у ворота. Цей гол стал вирішальним — перемога України з рахунком 2:1.

У матчі за вихід на Євро-2024 Україна зустрінеться з командою Ісландії, яка обіграла Ізраїль з рахунком 4:1. Гра відбудеться 26 березня та буде номінально домашньою для команди Реброва.

Хто переможе в матчі Боснія і Герцеговина — Україна за версією суперкомпʼютера

Суперкомп’ютер Opta передбачив підсумок поєдинку. За розрахунками, збірна України зможе перемогти суперника за підсумком 90 хвилин.

theanalyst.com/eu

Якщо збірна України переможе, то у фіналі 26 березня у Вроцлаві побореться за перепустку з переможцем дуелі Ізраїль — Ісландія. Початок цього матчу — також о 21:45 за Києвом.

Якщо Україна переможе у фіналі плей офф, то потрапить на Євро-24 у Групу Е, до якої входять Бельгія, Словаччина, Румунія, переможець плей-оф Шляху В.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?