Україна перезапускає ВПК на секретних підземних заводах — El Mundo
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна перезапускає ВПК на секретних підземних заводах — El Mundo

САУ Богдана
Джерело:  El Mundo

Український військово-промисловий комплекс в основному розташований під землею, щоб сховати важливі підприємства від російських шпигунів.

Україна виробляє зброю на підземних заводах — El Mundo

Після початку повномасштабної агресії Росії в Україні розпочала роботу мережа прихованих заводів із виробництва зброї. За допомогою секретних підземних заводів Україна прагне позбутись залежності в озброєнні від інших країн, а також прагне стати центром виробництва зброї для всього Заходу.

Про це повідомляє іспанська газета El Mundо з посиланням на джерело в українській збройній промисловості.

Згідно з інформацією видання, за реалізацію будівництва такої мережі виробництв відповідає міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

За словами співрозмовника, деякі з заводів приховані "величезними декораціями", а деякі розташовані під землею.

Джерело акцентує, що наразі питання розташування заводів у секреті особливо турбує Київ, адже вже було виявлено зрадників серед працівників підприємств.

Зазначається, що мережа виробництв випускає боєприпаси, усі види дронів, ракети "Нептун", протитанкові ракети "Стугна" і БТР "Козак". Джерело також підкреслило, що виробництво зброї втричі збільшилося з моменту запуску у 2023 році.

Українське виробництво зброї постійно зростає — Сметанін

Майже рік тому в межах реформи українського оборонно-промислового комплексу Державний концерн «Укроборонпром» перетворено на Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість».

Про це повідомив генеральний директор Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін.

Реформа відкрила вікно можливостей для створення у цій галузі спільних підприємств та, за оцінками посадовця, сприятиме трансферу технологій і залученню інвестицій.

Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів — це головна номенклатура, на яку очікує фронт. Підприємства не лише налагодили та масштабують серійне виробництво артилерійських снарядів і мінометних мін радянських калібрів, але й поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО — 60-мм мінометних мін.

Він навів приклад успішного застосування засобів ППО, розроблених в межах українсько-американського проєкту, відомого під брендовою назвою FrankenSAM. З відстані 9 км збито іранський дрон-камікадзе Shahed.

А ще завдяки співпраці АТ із приватним сектором Україна цьогоріч наздогнала Росію за кількістю виробництв дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також інших ударних безпілотників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?