Укроборонпром розкрив подробиці виробництва зброї разом з Rheinmetall
Категорія
Україна
Дата публікації

Укроборонпром розкрив подробиці виробництва зброї разом з Rheinmetall

Снаряди

Україна разом з німецьким збройовим концерном Rheinmetall виробляють зброю для Сил оборони. Німеччина постачає комплектуючі, а кінцеві підприємства знаходяться в Україні.

Виробництво Rheinmetall та Укроборонпрому

Директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін в ефірі телемарафону розповів, що було створене спільне виробництво з Rheinmetall.

Це підприємство, яке на сьогодні зареєстроване у Німеччині, але воно має виробничі потужності у багатьох країнах світу. Йде виробництво великої номенклатури озброєння і військової техніки. Але без створення спільних підприємств, використовуючи комплектуючі, які постачаються нам з-за кордону, кінцеве виробництво знаходиться в Україні.

Герман Сметанін

Герман Сметанін

Директор "Укроборонпрому"

Він зазначив, що низка продуктів ОПК виробляється на території країн-партнерів, але за допомогою українських комплектуючих.

За його словами, за кордоном складають найбільш критичне озброєння, щоб убезпечити виробництво.

Скільки підприємств ОПК зараз працюють в Україні

Напередодні Зеленський у День працівника оборонно-промислового комплексу України розповів, що в Україні зараз працює 500 підприємств оборонно-промислового комплексу.

За словами президента, у цьому пріоритетному виробництві задіяні майже 300 тисяч людей.

Зокрема, вони виробляють вітчизняні снаряди, гармати, міномети, бронетехніку, протитанкові комплекси, системи РЕБ та багато іншого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?