Україна повернула контроль над власним експортом у Чорному морі — Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна повернула контроль над власним експортом у Чорному морі — Bloomberg

Порти України
Джерело:  Bloomberg

З 16 вересня створеним Україною тимчасовим коридором у Чорному морі скоритались вже 32 торгівельних судна 

Україні вдалось відновити власний експорт у Чорному морі

За інформацією видання, з українських портів протягом останнього місяця вийшло 32 судна із 1,4 млн тонн вантажів на борту.

Це відповідає обсягу вантажів, які пройшли "зерновим коридором" під егідою ООН і Туреччини в перший місяць його роботи.

Це показує, що ризикована ставка Києва не просто символічна: Україна повертає деякий контроль над торгівлею зі своїх чорноморських портів, - зазначають автори матеріалу.

Видання зазначає, що високі ризики залишаються, однак кількість суден, які прямують до українських портів, неуклінно зростає.

Що відомо про нові маршрути торгових суден до українських портів у Чорному морі

Кораблі тепер намагаються триматися ближче до узбережжя країн – членів НАТО, Болгарії та Румунії, щоб знизити ризики. Як показують дані Marine Traffic, деякі судна відключають сигнали свого місцеперебування під час входження в порти Чорного моря.

Водночас щонайменше дев'ять суден типу Panamax заходили в українські чорноморські порти. Судновласники готові ризикнути, відправивши в Україну більші та цінніші судна, попри потенційну небезпеку, зазначають в агентстві.

Крім сільськогосподарських культур, кораблі також перевозили залізорудну продукцію. "Зерновим коридором" ООН можна було перевозити тільки зерно, харчові продукти та добрива.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?