Україна повернула ще двох дітей з окупованої Херсонщини — Прокудін
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повернула ще двох дітей з окупованої Херсонщини — Прокудін

Олександр Прокудін / Херсонська ОВА
Save Ukraine

5 лютого Україні вдалося повернути з тимчасово окупованої території лівобережної Херсонщини двох дівчат-підлітків.

Україна повернула з окупації двох дітей з Херсонщини

Сьогодні ще дві дитини з ТОТ змогли повернутися на вільну Україну.

Про це написав у Telegram очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Двох дівчат, 15 і 16 років, вдалося повернути з окупації на підконтрольну Україні територію, зараз вони знаходяться у безпеці.

Знову на вільній землі. Нарешті ці слова змогли сказати ще двоє дітей. Дівчат 15 і 16 років вдалося повернути на підконтрольну Україні територію.

За його словами, родини дітей співпрацювали із Save Ukraine, завдяки чому змогли виїхати з тимчасово окупованої частини Херсонщини.

Зараз і діти і дорослі у безпеці. Їм надають необхідну допомогу. Дякую усім, хто працював над цим поверненням, – підкреслив очільник ОВА.

Засновник Save Ukraine розповів про роботу фонду

Засновник Save Ukraine Микола Кулеба в інтерв’ю Online.UA розповів, що Save Ukraine не є єдиним фондом, який працює над поверненням дітей, але, мабуть, вони повернули найбільше дітей.

Наш фонд повернув уже майже 230 дітей, які були депортовані, викрадені, примусово переміщені з окупованих територій, із території Росії. До речі, 64 дитини з цих майже 230 — це діти-сироти, які були або викрадені, або примусово переміщені, або знаходилися в сімейних формах виховання чи прийомних сім’ях, або під опікою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?