Україна та Британія підписали угоду про гарантії безпеки на 10 років — відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна та Британія підписали угоду про гарантії безпеки на 10 років — відео

Зеленський і Сунак
Джерело:  Суспільне

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали угоду на 10 років про співробітництво між країнами у сфері безпеки.

Угода про гарантії безпеки між Україною та Британією

Як передає кореспондентка “Суспільного“, президент Володимир Зеленський сказав, що Україна і Британія досягли найвищого рівня відносин за увесь час.

Сьогодні ми уклади з Британією ще й двосторонню безпекову угоду. Ми домовилися про щорічну підтримку України, зокрема, фінансову — 2,5 мільярди фунтів на цей рік. Надання допомоги буде продовжуватися протягом наступних років і ця угода на 10 років, — сказав президент.

Також Україна і Британія домовилися "про всебічну співпрацю заради досягнутого потенціалу сил оборони та безпеки", сказав Зеленський.

Термін дії угоди може бути подовжений за аналогією з іншими подібними договорами про безпеку які укладені глобальними лідерами. Ми зараз домовилися з Британією про безпеку в усіх сферах. На землі в повітрі в морі, в кіберпросторі, — наголосив він.

Візит Ріші Сунака до Києва

12 січня до Києва прибув прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Він оголосить, що Британія надасть 2,5 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги Україні в 2024-2025 роках, що на 200 млн фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки.

Щонайменше 200 млн фунтів стерлінгів (близько 8 млрд гривень) піде на закупівлю та виробництво тисяч військових безпілотників для України, зокрема розвідувальних, ударних і морських.

Також глава британського уряду зустрінеться з працівниками ДСНС, які ліквідовують наслідки російських масованих обстрілів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?