Україна та Туреччина підписали важливу угоду для спрощення торгівлі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна та Туреччина підписали важливу угоду для спрощення торгівлі

Володимир Зеленський
Угода

8 березня Україна та Туреччина підписали угоду про створення системи електронного обміну попередньою інформацією між митними органами двох держав.

Між Україною та Туреччиною підписано угоду про спрощення торгівлі

Угода, що полегшить торгівлю між державами була підписана в присутності українського президента та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це зробив відповідну заяву президент України Володимир Зеленський.

Сьогодні, до речі, підписано угоду, яка спрощує нашу торгівлю — України й Туреччини — та усуває перешкоди для бізнесу. На рівні міністерств оборони укладено й низку важливих документів.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Відповідно до документа, інформаційний обмін здійснюватиметься між Державною митною службою України та Міністерством торгівлі Туреччини.

На підставі угоди буде створено систему електронного обміну попередньою інформацією, за допомогою якої здійснюватиметься обмін заздалегідь визначеним набором даних в електронній формі.

Інформація, отримана митними органами сторін, сприятиме прискоренню руху товарів і транспортних засобів через кордони обох держав, а також протидії митним правопорушенням.

Візит Зеленського до Туреччини

Сьогодні проходить офіційний візит Зеленського до Туреччини.

Я розпочав зустріч із президентом Реджепом Таїпом Ердоганом. Я вдячний Туреччині за надійну підтримку України, — повідомив Зеленський.

У контексті початку переговорів президент зазначив, що Україна, Туреччина, весь регіон та глобальна продовольча безпека вимагають "безумовної безпеки судноплавства у Чорному морі".

Ми можемо досягти цього, працюючи разом.

Також Зеленський наголосив, що Україна зацікавлена у зміцненні двосторонньої співпраці та виробництва з турецькими оборонними компаніями.

Водночас, за словами Зеленського, наша країна потребує допомоги Туреччини у звільненні військовополонених та всіх українців, включаючи кримських татар, які перебувають у полоні у Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?