Україна вдруге в історії стала чемпіоном Європи у командних змаганнях зі спортивної гімнастики
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна вдруге в історії стала чемпіоном Європи у командних змаганнях зі спортивної гімнастики

Збірна України зі спортивної гімнастики
Джерело:  Суспільне. Спорт

Збірна України зі спортивної гімнастики завоювала золоті медалі у командному багатоборстві на чемпіонаті Європи-2024.

Україна стала чемпіоном Європи у командних змаганнях зі спортивної гімнастики

В українській команді виступали Ілля Ковтун, Олег Верняєв, Назар Чепурний, Ігор Радівілов та Радомир Стельмах.

Перед фіналом Україна здобула чотири нагороди, дві з яких були золотими: Ілля Ковтун став чемпіоном у вправах на паралельних брусах та перекладині.

За результатом фіналу українські гімнасти набрали 255,762 бала, випередивши збірну Великої Британії на 0,3 бала (255,429 бала).

Бронзовими призерами стала збірна Італії — 252,560.

Ключовими для перемоги стали виступи Олега Верняєва та Іллі Ковтуна на коні (15.200 та 14.966 бали), а також результат Ігоря Радівілова на кільцях (14.500 бали).

Найкращий результат у вправах на перекладині показав Ілля Ковтун. Він другий день поспіль оновив особистий рекорд у цій вправі — за програму складністю 7.0 отримав загалом 15.800 балів.

Олег Верняєв показав третій найкращий результат у цій вправі (14.833 бали).

Для України це друге "золото" в історії на Євро у командному багатоборстві. Вперше це досягнення українські гімнасти показали у 2020 році.

Що означає чемпіонство України

Ця золота медаль — перша медаль України за чотири роки у командному багатоборстві на чемпіонатах Європи. Загалом українці вп'яте вибороли нагороду на Євро у команді.

Також Україна повторила другий найкращий результат в історії за кількістю медалей на чемпіонатах Європи зі спортивної гімнастики. Востаннє стільки нагород українські гімнасти здобували у 2000 році.

Україна повторила рекорд за кількістю золотих медалей на чемпіонатах Європи зі спортивної гімнастики. Вперше українці вибороли три "золота" на Євро-1992.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?