Україна виборола 21 медаль на турнірі з боксу в Дебрецені
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна виборола 21 медаль на турнірі з боксу в Дебрецені

Федерація Боксу України
Команда України з боксу

Україна здобула 21 нагороду на турнірі з боксу в Угорщині. Сталося це на "Меморіалі Іштвана Бочкаї", який відбувся у Дебрецені.

Україна здобула 21 медаль на міжнародному турнірі з боксу

Змагання у Дебрецені були першими для збірної України у 2024 році. До заявки команди на цей турнір потрапили 26 боксерів: 14 чоловіків та 12 жінок. Загалом же у турнірі взяли участь 125 спортсменів з 11 країн.

Про це повідомляє Федерація Боксу України у Facebook.

До складу чоловічої команди на змагання в Угорщині не потрапив лідер збірної України Олександр Хижняк, який мав змагатися у ваговій категорії до 80 кілограмів, але отримав травму на зборах. Капітан чоловічої команди Дмитро Замотаєв (51 кг) та чемпіон України-2023 Ельмір Набієв (54 кг) також не поїхали у Дебрецен через застуду. Натомість у жінок через проблеми зі здоров'ям не виступила чемпіонка України-2023 у вазі 52 кілограми – Дарʼя-Ольга Гутаріна.

Попри відсутність лідерів чоловіча збірна України була представлена у восьми фіналах. У "золотих" поєдинках вагових категорій до 75 кілограмів та понад 92 кілограми відбулися українські протистояння за участі Дмитра Кулі й Павла Іллюші та Дмитра Ловчинського й Олександра Гриціва відповідно.

За підсумками турніру українські боксери здобули п'ять золотих нагород. Окрім цього, "синьо-жовті" вибороли три "срібла" та три "бронзи".

Усі медалі чоловічої збірної України на "Меморіалі Іштвана Бочкаї":

  • "золото": Ельвін Алієв (67 кг), Юрій Захарєєв (71 кг), Павло Іллюша (75 кг), Данило Жасан (86 кг), Дмитро Ловчинський (+92 кг)

  • "срібло": Андрій Тишковець (48 кг), Дмитро Куля (75 кг), Олександр Гриців (+92 кг)

  • "бронза": Руслан Цикало (60 кг), Данило Заморило (63.5 кг), Максим Кофан (80 кг)

Здобувши 11 нагород, Україна посіла друге загальнокомандне місце у турнірі. За кількістю золотих медалей українські боксери розділили перше місце з Казахстаном, який також завершив турнір з п'ятьма золотими нагородами.

Жіноча команда була представлена у п'яти фіналах турніру в Дебрецені. Три з них українські боксерки завершили власними перемогами.

Усі медалі жіночої збірної України на "Меморіалі Іштвана Бочкаї":

  • "золото": Ольга Шалімова (48 кг), Ірина Луцак (81 кг), Марія Ловчинська (+81 кг)

  • "срібло": Анна Охрей (60 кг), Анастасія Саранюк (70 кг)

  • "бронза": Тетяна Коб, Ярослава Маринчук (обидві – 50 кг), Анастасія Ковальчук (54 кг), Анастасія Черноколенко (66 кг), Кароліна Махно (75 кг)

У межах турніру в Дебрецені українські боксерки сумарно здобули 10 нагород (три "золота", два "срібла" й п'ять "бронз") й посіли друге загальнокомандне місце.

Збірна України з боксу: що відомо

У 2024 році збірна України проведе кваліфікаційні турніри на Олімпіаду-2024 з боксу: 29 лютого – 12 березня в Італії та 23 травня – 3 червня в Таїланді.

Наразі Україна здобула одну олімпійську ліцензію у боксі – участь у змаганнях гарантував Олександр Хижняк.

На Олімпіаді-2024 будуть розіграні медалі у семи вагових категоріях серед чоловіків та шести – у жінок.

На попередній Олімпіаді у Токіо срібним призером змагань став Олександр Хижняк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?