Україна виборола 7 медалей на турнірі з боротьби у Хорватії
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна виборола 7 медалей на турнірі з боротьби у Хорватії

Національний олімпійський комітет України
Українська збірна

Учасниками Гран-прі у Загребі були понад 540 борців із 48 країн. Україну на турнірі представляли 35 спортсменів. Змагальна програма Гран-прі складалася з вільної, греко-римської та жіночої боротьби. Українські борці були представлені у кожному з трьох видів.

Українські борці здобули 7 медалей у Загребі

У Хорватії відбувся рейтинговий турнір з боротьби – Гран-прі Загреба. У межах змагань, які відбулися 10-14 січня, виступила й Україна.

Про це повідомив Національний олімпійський комітет у Facebook.

До складу збірної України на турнір, зокрема, увійшов борець греко-римського стилю Парвіз Насібов, срібний призер Олімпіади в Токіо, а у вільній боротьбі – Андрій Джелеп, срібний призер Євро-2021. У жіночій боротьбі "синьо-жовтих" представляла чемпіонка Європи 2021 року Алла Белінська.

Підсумком Гран-прі Загреба для українських борців стали сім медалей. Найкращий результат показали Парвіз Насібов, а також Аліна Філіпович (до 59 кг), Ірина Заблоцька (до 72 кг) та Алла Белінська (до 65 кг), які виграли "золото".

Усі нагороди України на Гран-прі Загреба:

  • "золото": Парвіз Насібов, греко-римська боротьба (до 67 кг); Аліна Філіпович (до 59 кг), Алла Белінська (до 65 кг), Ірина Заблоцька (до 72 кг) – жіноча боротьба

  • "срібло": Андрій Джелеп, вільна боротьба (до 61 кг)

  • "бронза": Тетяна Сова-Ріжко (до 68 кг), Марія Винник (до 55 кг) – жіноча боротьба

З п'ятьма нагородами Україна посіла перше місце у рейтингу жіночої боротьби на турнірі у Загребі. Українські борчині, які вибороли три золоті медалі, набрали 125 балів та випередили на 10 очок команду Китаю. У вільній боротьбі Україна з 37 очками посіла восьме місце, а у греко-римській – сьоме (45 балів).

Збірна України з боротьби: що відомо

За кількістю медалей у Загребі (чотири "золота", одне "срібло" та дві "бронзи") Україна посіла друге місце. Більше нагород здобула лише команда Ірану: чотири "золота", чотири "срібла" та дві "бронзи".

Учасниками Гран-прі у Загребі стали 27 спортсменів з Росії й Білорусі, які змагалися у нейтральному статусі.

У 2024 році відбудеться ще один рейтинговий турнір з боротьби – у червні змагання прийматиме столиця Угорщини Будапешт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?