Україна виграла першу в історії командну медаль у артистичному плаванні на Олімпіаді в Токіо
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна виграла першу в історії командну медаль у артистичному плаванні на Олімпіаді в Токіо

Україна виграла першу в історії командну медаль у артистичному плаванні на Олімпіаді в Токіо
Джерело:  online.ua

7 серпня українській збірній вдалося вибороти "бронзу" в командних змаганнях з артистичного плавання на Олімпіаді-2020 у Токіо.

Джерело: сайт НОК

Україна взяла "бронзу" в командних змаганнях з артистичного плавання

"Українська збірна в складі Марти Фєдіної, Анастасії Савчук, Єлизавети Яхно, Владислави й Марини Алексіївих, Аліни Шинкаренко, Ксенії Сидоренко та Катерини Резнік здобули першу в історії України командну медаль у артистичному плаванні", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що змагання в довільній програмі українки розпочинали в статусі фавориток на "бронзу". Після технічної програми збірна посідала третє місце, поступаючись командам ОКР і Китаю та випереджаючи Японію на 0.9 бала.

Учасниками завдань стали дев'ять команд. У фінальний день вони мали виконати довільну програму: оцінка за неї додавалася до результатів технічної програми, що відбулася день тому. За сумою балів і визначали призерок.

"У своєму фінальному виході Україна успішно впоралася з програмою та заробила високі 96.0333 бала. Почувши оцінки, синхроністки закричали від здивування. За 96 зазвичай отримують китаянки та ОКР. З сумою 190.3018 українки втрималися на третьому місці, забезпечивши відрив від Японії вже в майже два очки", - зазначається на сайті НОК.

Що важливо розуміти, нагорода синхроністок стала 17-ю на рахунку України на цих Іграх у Токіо.

Як уже згадувалося раніше, до цього в Токіо наша збірна вже змогда вибороти одну "бронзу" в цьому виді спорту: у змаганнях дуетів до трійки ввійшли Марта Фєдіна та Анастасія Савчук. Це стало першою олімпійською медаллю збірної загалом у артистичному плаванні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?