Україна вперше застосувала гібридну систему ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вперше застосувала гібридну систему ППО

ППО
Джерело:  online.ua

Уночі 17 січня українські воїни успішно застосували "гібридну" протиповітряну оборону. Їм вдалося знищити російський "Шахед" на відстані 9 кілометрів.

Саморобна українська ППО уже стала на захист неба

Інформацію про застосування гібридної ППО офіційно підтвердив очільник Міністерства Міністр з питань стратегічної промисловості Олександр Камишін під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

За його словами, щоб створити саморобну ППО українські фахівці вирішили взяти радянські компоненти, а також західні ракети.

Або ж навпаки - брали західні установки і застосовували до них радянські ракети.

Я радий повідомити, що одна з таких систем була вперше сьогодні вночі успішно використана. Ми за дев'ять кілометрів сьогодні збили Шахед, і це перше успішне використання такої системи…Я дуже радий, що ми розгорнули її на полі бою, захищаючи наше небо та наших людей, - заявив український міністр.

Варто зазначити, що Олександр Камишін не уточнив, про яку систему мовить. Цілком можливо, що це проєкт FrankenSAM.

Що відомо про результати роботи української ППО 17 січня

У ніч на 17 січня Росія влаштувала нову атаку дронів на Україну.

Країна-агресорка випустила 20 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з району Приморсько-Ахтарськ та дві зенітні керовані ракети С-300 з Бєлгогородської обл. — у напрямку Харкова.

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з ППО Сил оборони знищено 19 «шахедів». До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Згідно з останніми даними, в результаті атаки ворога в Одесі постраждали троє цивільних. Ще про 17 поранених повідомляється у Харкові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?