Україна здатна завдавати ударів дронами на відстані в понад 1 тис км — Федоров
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна здатна завдавати ударів дронами на відстані в понад 1 тис км — Федоров

Дрон ЗСУ
Джерело:  Welt

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Україна збільшила виробництво та застосування далекобійних дронів із дальністю ураження понад 1 тис км. 

Що відомо про далекобійні дрони на озброєнні українських військових

Федоров зазначив, що у порівнянні із минулим роком цьогоріч виробництво далекобійних дронів вдалось збільшити в 10 разів.

Більшість дронів, які атакували російські НПЗ, мають радіус дії від 700 до 1000 км, але зараз є моделі, які можуть пролетіти понад 1тис км, — підкреслив міністр.

На його думку, саме від розвитку далекобійних та високотехнологічих БпЛА залежатиме результат розв’язаної Росією злочинної війни проти України.

Однак наразі не можна сказати, хто перемагає у технологічній війні — на одних ділянках ми виграємо, на інших росіяни перевершують нас, — підкреслив Федоров.

Зеленський наказав збільшити виробництво БпЛА

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна має збільшити власне виробництво ударних та розвідувальних БпЛА, адже це допоможе переломити ситуацію у війні.

Глава держави підкреслив, що 1 квітня провів спеціальну нараду щодо виробництва дронів в Україні.

Говорили сьогодні і про нюанси виробництва, і про підтримку та фінансування, про контракти, про необхідну гнучкість у визначенні пріоритетів. Саме те, чого вимагає війна, повинне вироблятися нашим оборонно-промисловим комплексом — стільки, скільки потрібно, так вчасно, як потрібно. Очевидно, що дрони в цій війні скажуть одне з вирішальних слів для перемоги, і це має бути українське слово, українські дрони, українська перемога, а отже, потрібно більше й більш ефективних українських безпілотників, — зазначив глава держави.

Він також заявив, що Україна може забезпечити все необхідне для виробництва безпілотників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?