Україна здобула 3 медалі на етапі Прем’єр-ліги з карате
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна здобула 3 медалі на етапі Прем’єр-ліги з карате

Карате

Українські борці вибороли три нагороди на етапі Прем’єр-ліги з карате, що проходила у Парижі. Медалі завоювали Валерій Чоботар, Аніта Серьогіна та Ризван Талібов.

Збірна України має три медалі з карате на турнірі у Парижі

Тричі українці піднімалися на пєдестал пошани на етапі Прем’єр-ліги з карате у Франції.

Про це повідомляє Національний олімпійський комітету України та національної олімпійської збірної України у Facebook.

Золото, срібло та бронза – такий підсумок виступу представників збірної України на етапі Прем’єр-ліги, – повідомив НОК.

Третю в кар’єрі медаль найвищого ґатунку на турнірах цієї серії виборов у французькій столиці Валерій Чоботар.

Відзначимо, що на шляху до золота у ваговій категорії до 84 кг 30-річний каратист з Чернівців здолав дворазового чемпіона світу єгиптянина Юссефа Бадаві (3:0), а у фіналі взяв гору над Константіносом Мастрогіаннісом з Греції (0:0), – зауважили в комітеті.

Віцечемпіонкою турніру у ваговій категорії до 61 кг, здобувши таким чином 15-ту в кар’єрі медаль Прем’єр-ліги, стала Аніта Серьогіна.

А бронзу у вазі понад 84 кг виборов Ризван Талібов.

Українські борці здобули 7 медалей у Загребі

У Хорватії відбувся рейтинговий турнір з боротьби – Гран-прі Загреба. У межах змагань, які відбулися 10-14 січня, виступила й Україна.

До складу збірної України на турнір, зокрема, увійшов борець греко-римського стилю Парвіз Насібов, срібний призер Олімпіади в Токіо, а у вільній боротьбі – Андрій Джелеп, срібний призер Євро-2021. У жіночій боротьбі "синьо-жовтих" представляла чемпіонка Європи 2021 року Алла Белінська.

Підсумком Гран-прі Загреба для українських борців стали сім медалей. Найкращий результат показали Парвіз Насібов, а також Аліна Філіпович (до 59 кг), Ірина Заблоцька (до 72 кг) та Алла Белінська (до 65 кг), які виграли "золото".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?