Україна звернулась до Австралії із проханням надати гелікоптери Taipan
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна звернулась до Австралії із проханням надати гелікоптери Taipan

гелікоптери Taipan
Джерело:  online.ua

Україна відправила уряду Австралії запит із проханням передати списані гелікоптери Taipan. 

Що відомо про перспективи отримання від Австралії гелікоптерів Taipan

За інформацією журналістів видання Asia Pacific Defence Reporter, наразі техніки таємно розбирають усі 45 армійських багатоцільових вертольотів Taipan і хоронять компоненти на території об’єктів оборони.

Вартість кожного вертольота на вторинному ринку становить близько 20 мільйонів доларів, тому було ухвалено рішення знищити їх по-тихому в надії, що ніхто не помітить. За іронією долі, 10-тонні двомоторні "Тайпани" розбирають, а не розрізають, бо їхня конструкція з вуглецевого волокна дуже міцна, - пояснюють автори матеріалу.

Однак міністр оборони Річард Марлес заявив, що вертольоти будуть утилізовані таким чином, щоб максимізувати їхню цінність.

Видання уточнює, що федеральний уряд Австралії нещодавно отримав запит на передачу даних вертольотів Україні.

Що відомо про вертольоти MRH-90 Taipan

Багатоцільові ударні гелікоптери MRH-90 армія Австралії замінила на більш функціональні та простіші у керуванні та обслуговуванні ADF Black Hawk і Sea King.

Незважаючи на свій вік, вертольоти знаходяться у відмінному стані.

Це сучасна, повністю цифрова машина, що має чотиривісну систему управління польотом, передову авіоніку та провідне у світі обладнання нічного бачення. Понад 500 вертольотів Taipan було продано до 14 країн світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?