Українців закликають знизити споживання електроенергії на тлі похолодання
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців закликають знизити споживання електроенергії на тлі похолодання

Відключення світла в Україні
Джерело:  online.ua

Гендиректор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко закликав українців знизити рівень споживання електроенергії на час похолодання в Україні. 

Що відомо про необхідність зниження споживання електроенергії в Україні

Коваленко зазначив, що протягом двох наступних днів в Україні очікується значне зниження температури із відповідним збільшенням навантаження на енергосистему з боку споживачів.

Отже, за його словами, українці повинні зменшити споживання електроенергії у пікові години, аби не допустити перевантаження енергосистеми.

Наступні два дні буде холодно. Тому треба всім разом знизити споживання в пікові години. Як це зробити, ви знаєте. Ви вже це робили. Давайте разом допоможемо один одному, - закликав Коваленко.

Чи можуть в Україні повернутись до планових відключень світла

За словами директора енергетичних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка, найближчим часом в Україні можуть бути запроваджені планові відключення світла із метою не допустити перевантаження системи.

Однак аналітик зазначив, що скоріш за все, вони будуть вибірковими.

Після масштабних обстрілів з боку росіян у 2023 році деякі з енергетичних блоків перебуваються в аварійному стані, - попереджає Омельченко.

Він підкреслив, що причиною планових відключень можуть стати сильні морози, які очікуються в Україні.

Експерт зауважив, що під час похолодання рівень дефіциту потужностей в енергосистемі може сягати 2 гігават і більше.

Але цей дефіцит можна покрити, якщо імпортувати електроенергію з-за кордону. Україна має таку можливість.

Але все одно, у деякі пікові години в Україні може відчуватися дефіцит. Тому не виключено, що можуть бути запроваджені планові відключення. Але це не значить, що вони будуть тотальними - це будуть вибіркові планові відключення в окремі години пікового навантаження, - підкреслив аналітик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?