Українець Лунін став найкращим гравцем матчу у чвертьфіналі Ліги Чемпіонів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українець Лунін став найкращим гравцем матчу у чвертьфіналі Ліги Чемпіонів

Лунін
Джерело:  Суспільне. Спорт

Українець Андрій Лунін став одним із головних героїв своєї команди у матчі-відповіді з "Манчестер Сіті". "Реал" обіграв англійську команду у серії пенальті.

Лунін вивів “Реал” у півфінал Ліги чемпіонів

"Манчестер Сіті" та "Реал" обмінялися голами у матчі-відповіді чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Поєдинок дійшов до додаткових таймів, а згодом і до серії пенальті.

Андрій Лунін під час поєдинку декілька разів врятував свою команду від пропущеного голу, а згодом став героєм серії пенальті. Українець відбив удари Бернарду Сілви та Ковачича. "Реал" виграв серію з рахунком 4:3, "королівський клуб" вийшов до півфіналу ЛЧ.

Український голкіпер мадридського "Реала" невдовзі після перемоги у серії пенальті назвав себе найщасливішою людиною у світі. В інтерв'ю офіційному сайту УЄФА Андрій Лунін подякував усім, хто підтримував його протягом кар'єри.

У мене не залишилося сил, я просто виснажений. Ми здобули важливу перемогу. Я дуже завзято тренуюся щодня, щоб надійно грати в такі моменти. Знав, куди проб'є Ковачич під час серії пенальті, це допомогло мені прийняти правильне рішення, — розповів Лунін.

Голкіпер зізнався у тому, що футболісти "Реала" тренували пенальті. За словами Луніна, Лука Модрич дав йому декілька важливих порад про те, як поводитись у воротах під час одинадцятиметрових ударів.

Що відомо про Лігу Чемпіонів

У півфіналі Ліги чемпіонів зіграє один з двох українців, що пройшли до чвертьфіналу — Андрій Лунін ("Реал"). Олександр Зінченко з "Арсеналом" вилетів на цій стадії від "Баварії".

Найбільше представництво у півфіналі Ліги чемпіонів має Німеччина — дві команди. Востаннє це ставалося у сезоні 2019/20, коли до цієї стадії пройшли "Баварія" та "Лейпциг".

"Боруссія" Дортмунд востаннє доходила до півфіналу Ліги чемпіонів ще у сезоні 2012/13 (тоді ж дійшла і до фіналу). ПСЖ — у сезоні 2020/21

"Реал" є найтитулованішою командою в історії Ліги чемпіонів — 14 перемог.

Півфінальні матчі Ліги чемпіонів відбудуться 30 квітня/1 травня та 7-8 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?