Українець Максим Коваль потрапив у топ-5 найкращих воротарів Ліги Європи
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українець Максим Коваль потрапив у топ-5 найкращих воротарів Ліги Європи

Коваль
Джерело:  УЄФА

За підсумками групового етапу Ліги Європи продовжують підбивати статистику кращих гравців. До рейтингу потрапив й український воротар Максим Коваль.

Найкращі воротарі групового етапу

В УЄФА показали список із шістнадцяти найкращих воротарів групового етапу Ліги Європи за кількістю сейвів.

Голкіпер молдавського "Шерифа" Максим Коваль увійшов до топ-5 найкращих голкіперів турніру за важливим показником.

Коваль відбив 22 удари по своїх воротах і тепер ділить 4-5 місця з воротарем австрійського "Штурму" К'єром Схерпеном.

Фото – uefa.com

На першій позиції опинився воротар грецького "Аріса" Вана — 30 сейвів. За ним іде одноклубник Владислава Кочергіна з польського "Ракува" Владан Ковачевич — 27. Третя позиція у голкіпера азербайджанського "Карабаха" Андрія Луньова — 23.

Зазначимо, що попри зусилля Коваля "Шериф" вилетів із єврокубків, посів останнє місце у своїй групі. Молдавський клуб набрав лише один бал і поступився празькій "Славієї", римській "Ромі" та женевському "Серветту".

Попри невдачу в єврокубках, "Шериф" впевнено лідирує в чемпіонаті Молдови, випереджаючи найближчого переслідувача на шість очок.

Коваль за свою кар'єру грав за запорізький "Металург", київське "Динамо", "Говерлу", датський "Оденсе", "Депортіво" Ла-Корунья та "Аль-Фатех" із Саудівської Аравії.

Також у вихованця запорізького футболу два матчі за збірну України.

Україна визначила місця проведення матчів плей-оф

Українська асоціація футболу повідомляє, що півфінальний матч Боснія і Герцеговина — Україна відбудеться 21 березня 2024 року в місті Зениця на стадіоні «Біліно Поле» (початок — о 21:45 за київським часом).

У разі перемоги, фінал за вихід до вирішальної частини чемпіонату Європи 2024 року відбудеться 26 березня у Вроцлаві, Польща.

Команда Сергія Реброва зіграє проти переможця пари Ізраїль — Ісландія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?