Україні нададуть доповідь щодо коаліції F-16 під час Рамштайну
Категорія
Україна
Дата публікації

Україні нададуть доповідь щодо коаліції F-16 під час Рамштайну

F-16

За словами посла України при НАТО Наталії Галібаренко, під час наступного засідання країн-партнерів у форматі “Рамштайн" Україна отримає доповідь щодо результатів роботи коаліції з передачі Україні винищувачів F-16.

Що відомо про доповідь стосовно передачі Україні винищувачів F-16

Завтра пройде зустріч у форматі "Рамштайн", і буде доповідь коаліції F-16, як усе це відбувається. Тому я думаю, що після завтрашнього засідання, можливо, буде якась більш докладна інформація, але зараз поки що все за планом. І весна 2024 року - це реалістичні терміни, які у нас називалися, - зазначила Галібаренко стосовно термінів отримання винищувачів F-16.

Вона також зазначила, що підготовка до задіяння F-16 у бойових завданнях проходить на кількох рівнях.

Спочатку пілоти вивчають англійську мову, а потім переходять до навчань із керування літаком.

Окрім цього проходять навчання персоналу, який обслуговуватиме ці літаки.

Також йде підготовка інфраструктури, оскільки не всі злітно-посадкові смуги в країні готові до постачання таких винищувачів.

Що відомо про отримання Україною F-16 від Нідерландів

5 лютого очільниця Міноборони Нідерландів Кайса Оллонгрен офіційно підтвердила, що її відомства готується до надання ЗСУ ще 6 винищувачів F-16.

Варто звернути увагу на те, що таким чином загальна кількість літаків, які Нідерланди пообіцяли передати Україні, зросла до 24.

При цьому Оллонгрен закликала міжнародних партнерів Києва ухвалити план дій, згідно з яким військова підтримка України більше не матиме обмежень.

На переконання Кайси Оллонген, військова підтримка Збройних сил України вкрай важлива не лише для Києва та українського народу, а й безпосередньо для безпеки Нідерландів.

Попри те, що країна є членом ЄС і НАТО — вона також не застрахована від повномасштабної війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?