Україні вистачить нового пакета допомоги лише на кілька тижнів — Білий дім
Категорія
Політика
Дата публікації

Україні вистачить нового пакета допомоги лише на кілька тижнів — Білий дім

Джейк Салліван
Джерело:  CNN

За словами радника президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейка Саллівана, боєприпасів у новому пакеті допомоги Україні вистачить лише на кілька тижнів. 

У Білому домі закликають Конгрес схвалити допомогу Україні

Цього далеко не достатньо, щоб задовольнити потреби України на полі бою, і це не врятує Україну від закінчення боєприпасів у найближчі тижні. Само собою зрозуміло, що цей пакет не витісняє і не повинен відкладати критичну необхідність ухвалення двопартійного законопроекту про національну безпеку, - зазначив Салліван.

Журналісти нагадують, що Міноборони США має близько 4 млрд доларів для відправки озброєнь Україні зі складів американської армії.

Однак у Пентагоні не хотіли витрачати ці гроші через вичерпання фінансів на поповнення запасів озброєнь.

Салліван зазначив, що відправка Україні нового пакета військової допомоги стала можливою завдяки непередбаченій економії коштів у контрактах, укладених Пентагоном щодо заміни обладнання, яке вже було надіслане Україні внаслідок попередніх вилучень зі складів армії США.

Що кажуть у Пентагоні

За словами іншого американського високопосадовця з Пентагону, мова йде про економію коштів у результаті успішних переговорів та грамотного розподілу фінансування.

Чиновник навів один приклад можливості придбати боєприпаси калібру 25 мм за нижчою ціною, ніж спочатку очікувалося після переговорів щодо контракту з постачальником.

Така економія забезпечила Пентагону додаткові 300 мільйонів доларів для фінансування поповнення допомоги Україні.

За словами представника Пентагону, що така економія не є довгостроковим рішенням з допомоги Україні.

Це дещо спеціальна або разова зйомка. Ми не знаємо, чи з’являться майбутні заощадження. І ми точно не можемо розраховувати на це як на спосіб ведення справ. Тоді ми не були розореними, але зараз ми є, - попередив високопосадовець з Пентагону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?