Українка Кісіль виборола "бронзу" Євро-2024 з важкої атлетики
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Кісіль виборола "бронзу" Євро-2024 з важкої атлетики

Національний олімпійський комітет України
Кісіль

Змагання на Чемпіонаті Європи-2024 українки завершили з однією нагородою — малою "бронзою" Валентини Кісіль.

Українка здобула бронзову медаль ЧЄ-2024 з важкої атлетики

В останньому жіночому фіналі чемпіонату українка посіла третє місце в ривку.

Про це повідомив Національний Олімпійський комітет України.

На чемпіонаті Європи-2024 з важкої атлетики розіграли передостанній комплект нагород — у жіночій ваговій категорії в понад 87 кг.

Україна була представлена у цій вазі двома спортсменками: чинною бронзовою призеркою у двоборстві Валентиною Кісіль та Кристиною Бородіною, що змагалася на Євро вперше від 2022 року.

Змагання українки завершили з однією нагородою — малою "бронзою" Кісіль, що відстоювала, крім великої медалі, звання віцечемпіонки континенту в ривку.

Як виступили українські важкоатлетки

Третє місце в ривку Валентині Кісіль принесла остання спроба на 108 кг. У заліку дисципліни українку перевершили лише грузинка Анастасія Готфрід і британка Емілі Кемпбелл — 117 та 112 кг відповідно.

У поштовху Кісіль мала одну вдалу спробу — першу на 126 кг. Результат дозволив українці посісти п'яте місце в заліку дисципліни.

У двоборстві результат Кісіль у 234 кг став четвертим — для великої "бронзи" українці забракло чотирьох кілограмів.

Кристина Бородіна посіла п'яте місце в ривку (102 кг) та шосте — у поштовху (125 кг). Із загальним доробком у 227 кг українка посіла шосте місце у двоборстві.

За свою кар'єру Валентина Кісіль зібрала повний комплект нагород Євро у ривку: українка вигравала "золото" 2017 року та "срібло" 2023-го.

Це четверта мала нагорода Кісіль на рівні континентальної першості.

У поштовху єдиною нагородою українки залишається "срібло" 2017 року (130 кг).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?