Українка Конотоп стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Конотоп стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики

Каміла Конотоп

Українка Каміла Конотоп вдруге поспіль здобула звання абсолютної чемпіонки Європи з важкої атлетики. На цьогорічних змаганнях у Софії українка виграла три золоті нагороди у ваговій категорії до 59 кг.

Конотоп виборола звання абсолютної чемпіонки Європи

Каміла Конотоп ставала абсолютною чемпіонкою Європи у 2021 та 2023 роках. На минулорічному чемпіонаті Каміла встановила особистий рекорд на цьому рівні — 235 кг за сумою виступів у ривку та поштовху.

Про це повідомив НОК України.

У 2024 році Конотоп впевнено відстояла всі три титули, перебуваючи поза конкуренцію в обох дисциплінах — ривку та поштовху.

У ривку переможною стала спроба українки на 105 кг — на чотири кг більше за срібну призерку з Бельгії Ніну Стеркс. Конотоп спробувала оновити власний рекорд на великих міжнародних форумах — подужати 108 кг, проте не реалізувала третю спробу.

У поштовху Конотоп також випередила срібну призерку на шість кг — 125 кг у другій спробі проти 119 кг фінської важкоатлетки Сари Ретулайнен, – йдеться у повідомленні.

Лише двічі на великих міжнародних форумах Каміла демонструвала кращий результат — 129 кг на Євро та 130 кг на чемпіонаті світу в 2023 році.

Здобувши два "золота", Конотоп гарантувала собі перемогу в двоборстві. За підсумковим доробком вона випередила на 15 кг француженку Дору Чакунте, яка виграла "бронзу" в ривку.

Що означає результат Каміли Конотоп

Втретє в кар'єрі — після 2021 та 2023 років — українка стала абсолютною чемпіонкою Європи.

Конотоп незмінно збирає по три нагороди на четвертому Євро поспіль. Лише на чемпіонаті 2022 року в албанській Тирані вона змінила "золото" на два "срібла" — в ривку та за сумою двоборства.

У поштовху Конотоп вчетверте поспіль виграє "золото" чемпіонату Європи. У 2021-2022 роках вона зробила це в категорії до 55 кг, у 2023-2024 роках — до 59 кг.

Конотоп принесла збірній Україні першу велику медаль Євро-2024, а також четверту малу — "срібло" поштовху в чоловічих змаганнях до 61 кг у попередній день виграв Павло Заліпський.

Як Жан Беленюк виступив на ЧЄ з боротьби

Беленюк виступив у фіналі турніру з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 87 кг. Це був його перший чемпіонат за три роки.

Олімпійський чемпіон стартував з перемоги — з рахунком 3:1 поборов Ніку Ожога з Румунії.

Однак у чвертьфіналі українець поступився росіянину Алєксандру Комарову, що нині виступає під прапором Сербії.

Комаров вийшов у фінал, а Беленюк переміг угорця Іштвана Такача.

Далі Беленюк у сутичці за 3-тє місце вагової категорії до 87 кг переміг Іслама Аббасова з Азербайджану (2:1), який є віцечемпіоном Євро-2019 і триразовим медалістом континентальної першості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?