Українка Людмила Кіченок прорвалася у півфінал Australian Open
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Людмила Кіченок прорвалася у півфінал Australian Open

Людмила Кіченок
Джерело:  online.ua

Відома українська тенісистка Людмила Кіченок та латвійка Олена Остапенко змогли вийти у півфінал парного розіграшу Australian Open. У чвертьфіналі їм вдалося успішно розгромити французьку пару Каролін Гарсія — Крістіна Младенович.

Тенісистка Кіченок вийшла у півфінал Australian Open: перші подробиці

Кіченок і Остапенко змогли тричі вибороти перемогу на шляху до чвертьфіналу Відкритого чемпіонату Австралії.

Суперниці обмінялися перериваннями подач у п'ятому і шостому геймах стартової партії, що призвело до рівного рахунку 6:6 і переходу до тайбрейку. Вирішальним виявився ривок Кіченок і Остапенко, які виграли шість останніх розіграшів поспіль з рахунком 7:2, виходячи вперед за сетами.

Варто зазначити, що під час наступної партії обидві пари знову обмінялися двома брейками у перших п'яти геймах. Спочатку українка та латвійка вели з рахунком 3:0, але потім поступилися трьома геймами поспіль.

Згодом Людмила Кіченок разом зі своєю напарницею вийшла на три матчболи, які суперниці відіграли, але з четвертої спроби утримали перевагу і закрили поєдинок.

Що важливо розуміти, українка та латвійка шість разів подали навиліт і випередили суперниць за кількістю активно виграних м'ячів (28:26).

Втретє в історії Україна буде представлена в жіночих парних півфіналах Australian Open

Спортивні аналітики звертають увагу на те, що Людмила Кіченко вперше змогла прорватися півфіналу Australian Open.

До цього найбільшим її досягненням був третій раунд парних змагань у Мельбурні 2021 року.

Команда Кіченок і Остапенко вперше зіграє в півфіналі турнірів великого шолому. У сезоні 2022 року вони досягли цього етапу на Ролан Гаррос і Вімблдоні, але обидва рази програли.

Окрім того, наголошується, що це буде уже третій випадок в історії, коли Україна представлена в жіночих парних півфіналах Australian Open.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?