Українка Магучіх рекордно перемогла на турнірі у Німеччині
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Магучіх рекордно перемогла на турнірі у Німеччині

Магучіх
Джерело:  Суспільне. Спорт

Чемпіонка світу зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх провела свій перший старт 2024 року. 31 січня українка взяла участь у "бронзових" змаганнях World Athletics Indoor Tour у німецькому Коттбусі.

Магучіх отримала перемогу на турнірі у Коттбусі

Протягом сезону-2023 Магучіх здобула 14 міжнародних перемог, зокрема вперше в кар'єрі виборола "золото" світової першості та чемпіонату Європи в приміщенні, а також захистила звання чемпіонки Діамантової ліги з легкої атлетики.

У Коттбусі Магучіх також розпочинала міжнародний сезон-2023. У січні минулого року Ярослава посіла на турнірі перше місце з результатом 1.98 м.

Найрейтинговішою суперницею українки в Коттбусі цього року стала естонка Елізабет Піхела – 23-тє місце у світовому рейтингу World Athletics. Топ-50 заліку також представляли Айріне Пальшите з Литви (45-та) і Гета Туурі з Фінляндії (46-та).

Українка пропустила чотири перші позначки і стартувала з висоти 1.90 м. До того часу з боротьби вибули п'ять з восьми стрибунок.

1.90 м Магучіх підкорила з першої спроби, після чого пропускала позначку в 1.92 м. На висоті 1.94 м єдиною суперницею українки залишилася німкеня Імке Оннен, яка перестрибнула планку з другої спроби.

Магучіх підкорила 1.96 м з першої спроби – натомість Оннен перенесла планку на 1.98 метра і провалила всі три спроби. Ярослава продовжувала стрибати без помилок – перша вдала спроба на 1.98 м і "золото" турніру в Коттбусі.

Чемпіонка світу продовжила змагання на висоті 2.01 метра – підкорила її з другої спроби й наблизилася до нового рекорду сезону від австралійки Ніколи Оліслагерс (2.03).

Надалі Магучіх замовила висоту в 2.04 м і претендувала на повторення свого третього найкращого результату в кар'єрі. Перша спроба в українки не пройшла – натомість вже з другої Ярослава встановила новий рекорд турніру!

Що означає результат Ярослави Магучіх

Магучіх повторила свій третій топрезультат в кар'єрі. Особистим рекордом спортсменки від лютого 2021 року залишаються 2.06 м у Словаччині.

Новий рекорд турніру в Коттбусі. Попередній топпоказник на місцевих змаганнях – 2.02 метра – належав росіянці Марії Ласіцкене.

Новий світовий рекорд сезону-2024. Ярослава покращила 2.03 м від Ніколи Оліслагерс, які австралійка продемонструвала на домашніх змаганнях у Канберрі.

Третя поспіль перемога Магучіх у Коттбусі. Місцевий турнір Ярослава також вигравала у сезонах 2020 та 2023 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?