Українка Меркушина виборола золоту медаль на юніорському ЧС з біатлону
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Меркушина виборола золоту медаль на юніорському ЧС з біатлону

Національний олімпійський комітет України
Меркушина

Олександра Меркушина принесла Україні першу медаль на юніорському чемпіонаті світу-2024 з біатлону. І одразу золоту: посіла перше місце у масстарті-60 серед дівчат.

Меркушина стала чемпіонкою світу з біатлону

Меркушина здобула першу в кар'єрі перемогу на юніорському ЧС з біатлону і третю медаль загалом: у 2023 році вона виграла бронзові нагороди в індивідуальній гонці та змішаній естафеті.

Про це повідомив НОК України.

Першу половину гонки Меркушина пройшла поза межами топ-10 через два кола штрафу. Однак не зробила жодного промаху на двох фінальних вогневих рубежах, а на останньому колі випередила на 1.9 секунди француженку Лолу Бужо.

Після перемоги Олександра Меркушина розповіла, що трохи хвилювалась перед стартом, однак зуміла відволіктись від думок про гонку і заспокоїтись.

Я не нервувалася, поки не закінчилася пристрілка. Потім ми сиділи в будиночку, дивилися чоловічу гонку, я почала трішки нервуватися, бо дуже вболівала за своїх друзів. Зрозуміла, що мене дуже переповнюють емоції і вирішила ввімкнути музику. Ми з дівчатами у кабінці танцювали, співали. Це пішло мені на користь, бо я заспокоїлася та виходила на цю гонку з чудовим настроєм.

Олександра Меркушина

Олександра Меркушина

Чемпіонка світу з біатлону

За словами українки, вже безпосередньо під час масстарту-60 вона не нервувала, оскільки зосередилась на самій гонці і протистоянні з іншими біатлоністками.

Я якось, якщо чесно, під час гонки не хвилювалася. Просто їхала, гонка, біжим, треба працювати. Більше була зосереджена на тому, що це контактна гонка, кого обійти, з ким поїхати. Це займало мої думки протягом гонки, і тому я особливо нічого не думала, не було нервів чи якихось переживань.

Меркушина відзначила, що не очікувала від себе надто високих результатів наприкінці сезону, оскільки провела його на тлі травм і хвороб. Тому золота медаль ЧС-2024 стала своєрідним "бонусом" для неї.

Це такий подарунок для мене цього сезону. Бо сезон був дійсно дуже важким, з травмами та хворобами. Я вже не сподівалася ні на що, [думала], що просто треба допрацювати. І сезон мені у відповідь: добре, ти настраждалася, ось тобі подаруночок. Я його приймаю, мені він дуже подобається.

Хто така Олександра Меркушина

19-річна біатлоністка збірної України представляє Закарпатську область.

У грудні 2022 року дебютувала на рівні Кубка світу, пробігши спринт на етапі у Гохфільцені (72-е місце). У тому ж сезоні встановила наразі особистий рекорд на Кубку світі — 44-те місце у спринті в Антгольці.

Переможниця юніорського чемпіонату світу-2024 у масстарті та дворазова бронзова призерка юніорського ЧС-2023. Володарка "бронзи" у змішаній естафеті на юніорському Євро-2023.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?