Українка Світоліна перемогла "нейтральну" тенісистку Калінську на WTA 1000 у Римі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Світоліна перемогла "нейтральну" тенісистку Калінську на WTA 1000 у Римі

Світоліна
Джерело:  Суспільне. Спорт

Перша ракетка України Еліна Світоліна пройшла у 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі. Українка у двох сетах перемогла "нейтральну" Анну Калінську.

Світоліна перемогла росіянку на турнірі у Римі

Еліна Світоліна вдесяте у кар'єрі грає на ґрунтових змаганнях WTA 1000 у Римі. Завдяки місцю серед сіяних перша ракетка України розпочала виступи в Італії з розгромної перемоги в другому колі: у двох сетах здолала італійку Сару Еррані (6:0, 6:2).

В третьому колі українка зустрілась із "нейтральною" тенісисткою Анною Калінською. Гравчині до 1/16 фіналу Italian Open жодного разу не зустрічались на корті. Тепер в особистих зустрічах Світоліна веде 1:0.

У стартовому сеті Світоліна взяла три гейми поспіль. Більше в першому протистоянні "нейтральна" тенісистка не програвала гейми на своїх подачах. Втім цього вистачило, щоб Світоліна закрила перший сет з рахунком 6:3 на свою користь.

На початку другого поєдинку подавала Калінська, але дозволила українці зробити брейк і забрати гейм. Втім "нейтральній" гравчині вдалось зрівняти рахунок на четвертому геймі (2:2).

Ключовим моментом другого сету став п'ятий гейм на подачі Калінської: суперниці вдалось відіграти два брейкпоінти, але у підсумку Світоліна вийшла вперед у рахунку і зрештою здобула перемогу 6:3.

Матч Світоліна — Калінська тривав 1:14 годин. Впродовж гри українка зробила одну подвійну помилку. Також Світоліна один раз подала навиліт.

WTA 1000. Рим, третє коло

Еліна Світоліна (Україна, 19) — Анна Калінська (26) 2:0 (6:3, 6:3)

У наступному колі перша ракетка України зустрінеться із другою ракеткою світу, "нейтральною" Аріною Сабаєнко, від якої вилетіла Даяна Ястремська.

Еліна Світоліна: що відомо

Еліна Світоліна двічі здобувала чемпіонство в Римі: у 2017-2018 роках. Це найуспішніший турнір серії в кар'єрі тенісистки.

Востаннє українка виступала у Римі у 2023 році, тоді Світоліну в першому раунді зупинила інша українка Леся Цуренко (4:6, 3:6).

Світоліна — остання представниця України на WTA 1000 у Римі. Раніше Даяна Ястремська поступилась Аріні Сабаєнко, а Ангеліна Калініна зазнала поразки від восьмої ракетки світу, грекині Марії Саккарі.

Турнір в Італії — останній перед Ролан Гаррос-2024, основна частина якого стартує 20 травня.

Еліна Світоліна пройшла у третє коло WTA 1000 у Римі

Світоліна вже вдесяте у кар'єрі стартувала на ґрунтових змаганнях WTA 1000 у Римі.

Вона отримала статус 16-ї сіяної та розпочала виступи з другого кола змагань. Натомість її суперниця, 93-тя ракетка світу Сара Еррані, стартувала з першого кола, де здолала американку Аманду Анісімову.

Це була третя зустріч спортсменок на корті. Раніше італійка перемагала Світоліну в обох поєдинках: у чвертьфіналі Парижа-2014 та півфіналі Дубая-2016.

Під час третьої зустрічі Світоліна здолала Еррані за 1 годину 17 хвилин: 2:0 (6:0, 6:2).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?