Українки Світоліна та Ястремська здобули перемоги на етапі Australian Open
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українки Світоліна та Ястремська здобули перемоги на етапі Australian Open

Еліна Світоліна
Джерело:  Суспільне. Спорт

18 січня у Мельбурні українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла болгарку Вікторію Томову з рахунком 6:1, 6:3. Українка Даяна Ястремська здолала Варвару Грачову з Франції – 6:3, 6:2.

Світоліна та Ястремська вийшли у наступне коло Australian Open

Українські тенісистки Еліна Світоліна та Даяна Ястремська вийшли до 1/16 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії

18 січня Еліна Світоліна, яка посідає у світовому рейтингу 23-тє місце, перемогла болгарку Вікторію Томову (70) з рахунком 6:1, 6:3.

Даяна Ястремська (93) здолала Варвару Грачову (39) з Франції - 6:3, 6:2.

Таким чином, вперше в історії Australian Open до 1/16 фіналу вийшли одразу чотири українки – Еліна Світоліна, Даяна Ястремська, Марта Костюк (37) та Леся Цуренко (33).

У третьому колі Світоліна зіграє зі швейцаркою Вікторією Голубич (85). Костюк зустрінеться з росіянкою Еліною Аванесян, яка виступає в Австралії у нейтральному статусі. Суперницею Ястремської стане американка Ема Наварр (26), а Цуренко протистоятиме ще одній "нейтральній" тенісистці – Аріні Соболенко (2) з Білорусі.

Що означають результати українських тенісисток на AO-2024

  • Леся Цуренко повторила особистий рекорд на Australian Open – вдруге в кар'єрі дісталася третього кола змагань. На цій стадії вона грала в Мельбурні 2013 року, коли поступилася Каролін Возняцкі.

  • Марта Костюк втретє поспіль вийшла до третього раунду одиночних змагань Australian Open. Цей результат залишається найкращим для українки в Мельбурні.

  • Еліна Світоліна вдев'яте у кар'єрі та всьоме поспіль вийшла до третього раунду Australian Open.

  • Даяна Ястремська вдруге у кар'єрі вийшла до третього кола Грендслему в Австралії та повторила особистий рекорд на турнірі. Вперше це трапилося у 2019 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?