Українська борчиня Ірина Коляденко здобула "срібло" на Олімпіаді-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська борчиня Ірина Коляденко здобула "срібло" на Олімпіаді-2024

Українська борчиня Ірина Коляденко здобула "срібло" на Олімпіаді-2024

Ірина Коляденко принесла Україні п'яте "срібло" Олімпійських ігор-2024. Вона стала другою у вільній боротьбі вагової категорії до 62 кг.

Головні тези:

  • Ірина Коляденко стала срібною призеркою Олімпіади-2024 у вільній боротьбі до 62 кг, принесяши Україні п'яте "срібло" на цих іграх.
  • Попри вражаючий виступ, Ірина Коляденко поступилася у фінальній сутичці японці Сакурі Мотокі, яка здобула перемогу з рахунком 12:1.
  • Нагорода Коляденко це третя медаль для збірної України у спортивній боротьбі на Олімпіаді-2024, після "срібла" Парвіза Насібова та "бронзи" Жана Беленюка.
  • Це найкращий результат України в жіночій вільній боротьбі на Олімпійських іграх з 2004 року, коли "золото" виграла Ірина Мерлені.

Як пройшов бій Ірини Коляденко

Коляденко відкрила рахунок наприкінці другої хвилини сутички — Мотокі поступилася балом за пасивність. Трьома атаками до кінця періоду японка перехопила лідерство та вийшла вперед 6:1.

У перерві українська сторона успішно оскаржила останні два бали Мотокі у періоді — на заключні три хвилини борчині виходили за рахунку 4:1 на користь Сакури.

Протягом другого періоду Мотокі збільшила свою перевагу і довела рахунок до 12:1 — Коляденко достроково програла сутичку і завершила Олімпіаду зі "сріблом".

Нагадаємо, "срібло" Коляденко — найкращий результат України в жіночій вільній боротьбі на Олімпійських іграх з 2004 року, коли у категорії 48 кг "золото" вигравала Ірина Мерлені.

Що означає “срібло” Ірини Коляденко

Нагорода Коляденко це третя медаль Олімпіади-2024 для збірної України у спортивній боротьбі — після "срібла" Парвіза Насібова та "бронзи" Жана Беленюка у греко-римських категоріях.

Також це 12-та нагорода збірної України в Парижі у всіх видах спорту, вже п'ята — срібного ґатунку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?