Українська дзюдоїстка Курченко виборола "золото" на Грендслемі у Тбілісі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська дзюдоїстка Курченко виборола "золото" на Грендслемі у Тбілісі

Курченко
Джерело:  Суспільне. Спорт

Збірна України здобула першу золоту медаль на турнірах Грендслем у 2024 році. Нагороду найвищого ґатунку у Тбілісі виборола Юлія Курченко.

Українка Курченко отримала золоту медаль на турніру у Тбілісі

Окрім Юлії Курченко, нагороду виборола Єлизавета Литвиненко.

Турніри рівня Грендслем входять до відбіркового циклу Олімпіади-2024: спортсмени змагаються за бали в кваліфікаційному рейтингу, що стане визначальним у розподілі путівок на Ігри в Парижі.

На трьох стартових Грендслемах 2024 року Україна виборола чотири медалі: "срібло" Юлії Курченко та "бронзи" Дар'ї Білодід, Єлизавети Литвиненко і Михайла Свідрака.

Перед Грендслемом у Тбілісі відбувся турнір серії Гран-прі в Лінці, де Україна виграла чотири нагороди. До столиці Грузії відправився найсильніший склад збірної, за виключенням Дар'ї Білодід, яка готується до наступних змагань.

У чоловічій збірній найближчим до призових місць був Дільшот Халматов: у ваговій категорії до 60 кг він пройшов у втішні сутички, однак не вийшов на поєдинок через травму. Натомість обидві представниці жіночої команди — Юлія Курченко та Єлизавета Литвиненко — виграли нагороди.

Як виступили українки

Єлизавета Литвиненко та Юлія Курченко змагались в одній ваговій категорії — до 78 кг. Литвиненко пропустила перший раунд змагань, а на шляху до півфіналу перемогла британку Наталі Павелл та срібну призерку Олімпіади-2016 з Франції Одрі Тшемео.

Натомість Курченко мала подолати три раунди, щоб вийти у півфінал. На старті турніру Юлія перемогла казахстанку Аруну Джангелдіну, після чого пройшла британку Емму Рід та "нейтральну" росіянку Любов Орлову.

У півфіналі Литвиненко зазнала поразки від нідерландки Гуше Стенгейс.

Курченко ж пройшла у "золотий" фінал, здолавши чемпіонку Європи Аліну Бьом з Німеччини.

Литвиненко потрапила у "бронзовий" фінал, де перемогла китаянку Ма Чженчжао. А Курченко у сутичці за "золото" здолала Стенгейс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?