Українська нація, яка читає, завжди перемагатиме зомбованих путінським телевізором — Буданов
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська нація, яка читає, завжди перемагатиме зомбованих путінським телевізором — Буданов

Кирило Буданов
Буданов

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов впевнений, що українська нація, яка читає, зможе перемогти росіян, зомбованих телевізійною пропагандою та фейками. 

Головні тези:

  • Українська нація, яка читає, має потенціал перемогти російську пропаганду та фейки.
  • Книжковий фестиваль у Києві підтвердив активність та зацікавленість українців у читанні та культурі.
  • Сучасна українська книга є важливою складовою у формуванні суспільства та боротьбі за культурну незалежність.
  • Українська література продовжує надихати мільйони читачів в усьому світі, не зважаючи на війну та загрозу російської агресії.
  • Український фестиваль Книжковий Арсенал-2024 став важливою подією для культурного життя країни та підкреслив важливість читання книг у боротьбі за національну ідентичність.

Нація, яка читає книги, завжди перемагає ― Буданов

2 червня закінчився фестиваль Книжковий Арсенал-2024, який з великим успіхом пройшов у Києві. Кирило Буданов висловився з приводу цієї важливої події у житті справжніх українців.

Як і в усі часи, Росія не припиняє спроб знищити українську думку: вбивати наших письменників, атакувати видавництва та поліграфічні підприємства. Але українська книга все одно воскресає з попелу ракетних ударів, живе, розвивається і продовжує надихати мільйони читачів і читачок в усьому світі.

Кирило Буданов

Кирило Буданов

Начальник ГУР

Цими вихідними у Києві відбувся 12-ий Міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал, який зібрав тисячі людей, найкращих авторів і найпотужніші видавництва країни.

Попри війну і постійну небезпеку російських атак, черги охочих потрапити на книжковий фестиваль розтягнулися на сотні метрів. Українці вкотре демонструють, що нація, яка любить та читає книги, ― завжди перемагатиме ворога, який зомбований путінським телевізором, ― слушно зауважив Буданов.

Цього року через виконання військових завдань я не зміг відвідати “Арсенал” особисто. Але, на щастя, вдалося отримати кілька чудових книжок, представлених на фестивалі. Деякі ― навіть з автографами авторів.

Дякую всім українським літераторам за творчість, мудрість та за натхнення, яке допомагає нашій боротьбі! Сучасна українська книга ― ознака модернової української нації!

Книжковий Арсенал-2024 відвідали 35 тисяч людей

Закінчився XII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», його відвідали 35 тисяч осіб.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці фестивалю.

Відвідувачі стали учасниками понад 160 подій: у просторі Мистецького арсеналу відбулися дискусії, перфоманси, вистави, кінопокази концерти, публічні розмови, а також 10 виставкових проєктів і 4 книжкові колекції, які осмислюють непрості досвіди, що стаються з українками та українцями у війні.

Про непрості досвіди свідчив зокрема стенд видавництва Vivat.

Книжки, знищені російською ракетою у Харкові, збирали навколо себе людей і нагадували, що війна проти українців, культури й мови — досі триває.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?