Українська тенісистка Ангеліна Калініна знялась з Олімпіади-2024. Яка причина
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська тенісистка Ангеліна Калініна знялась з Олімпіади-2024. Яка причина

Національний олімпійський комітет України
Українська тенісистка Ангеліна Калініна знялась з Олімпіади-2024. Яка причина

Українська тенісистка Ангеліна Калініна знялася з Олімпійських ігор-2024 через хворобу.

Головні тези:

 

  • Калініна відчула погіршення стану після довгого очікування на кортах через дощ, яке призвело до підвищення температури тіла.
  • Українські тенісистки, Даяна Ястремська та Марта Костюк, також не змогли взяти участь у змаганнях через перенесення матчів.
  • Олімпіада-2024 у Парижі проходить з 26 липня до 11 серпня, а представництво України скоротилося до 139 атлетів, включаючи зняття Калініної.

Ангеліна Калініна знялася з тенісного турніру Олімпіади-2024

Як повідомив Національний олімпійський комітет України, через дощ та негоду, яка була в Парижі 27 липня, у тенісистки піднялася температура.

На жаль, вчора довго перебували на кортах, очікуючи на початок змагань. Весь цей час йшов дощ, і сьогодні вранці я відчула біль в горлі. Звичайно, дуже засмутилася, адже зіграти на Олімпіаді і представляти свою країну, особливо в такий складний час, — це була велика мрія і честь для мене. Але все ж вирішили не ризикувати, щоб не було ускладнень, — пояснила спортсменка.

Ангеліна Калініна мала розпочати виступи на Олімпіаді ще в перший змагальний день, однак через дощ усі поєдинки на відкритих кортах перенесли на 28 липня. Не змагалися також інші українські тенісистки — Даяна Ястремська та Марта Костюк.

28 липня ж Калініна мала зіграти в першому матчі проти Аранчі Рус з Нідерландів, однак замість неї гратиме австралійка Олівія Гадекі.

Що цьому передувало

У склад збірної України на Олімпіаду Калініна потрапила, отримавши дозвіл від Міжнародної федерації тенісу. Вона не виконала необхідної умови щодо достатньої кількості матчів за національну команду в олімпійський цикл.

Олімпіада-2024 проходить у Парижі з 26 липня до 11 серпня.

Цьогоріч в України найменше представництво в історії держави — лише 139 атлетів, якщо врахувати зняття Калініної. За видами спорту українці найкраще представлені в легкій атлетиці — там аж 25 спортсменів. У важкій атлетиці та бадмінтоні — лише по одному.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?