Українська тенісистка Кіченок вперше вийшла у фінал жіночого парного Грендслему
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська тенісистка Кіченок вперше вийшла у фінал жіночого парного Грендслему

Людмила Кіченок
Джерело:  Суспільне. Спорт

Українська тенісистка Людмила Кіченок вперше у професійній кар'єрі зіграє у фіналі жіночих парних змагань Грендслем − на Australian Open. 

Що відомо про успіхи Кіченок на Australian Open

Зазначається, що у півфіналі українській тенісистці вдалось здобути перемогу у парі із латвійкою Єленою Остапенко.

Фаворитками півфіналу за участю Людмили Кіченок були четверті сіяні турніру, канадка Габріела Дабровські та Ерін Раутліфф з Нової Зеландії.

Суперниці українки та латвійки мали в Мельбурні на одну гру менше — друге коло вони подолали автоматичною технічною перемогою.

Кіченок та Остапенко у чотирьох матчах на шляху до півфіналу поступилися лише одним сетом, інші матчі тандем закінчив перемогами.

Кіченок і Остапенко з третьої спроби подолали стадію півфіналу на парних Грендслемах.

У сезоні 2022 року вони зупинялися за крок від фіналу на двох мейджорах поспіль: ґрунтовому Ролан Гаррос і трав'яному Вімблдоні.

Таким чином Україна втретє буде представлена у фіналах жіночих парних змагань серії Грендслем.

До цього у 2008 році Альона та Катерина Бондаренко виграли в Мельбурні титул, а 1999 року Олена Татаркова програла парний фінал Вімблдона.

Що далі

Кіченок гратиме у фіналі турнірів Грендслем вдруге в кар'єрі. На Вімблдоні 2023 року вона виграла парний змішаний титул спільно з хорватом Мате Павичем.

Суперницями українки з латвійкою у фіналі Australian Open стануть другі ракетки турніру − Сє Шувей з Китайського Тайбею та Елізе Мертенс із Бельгії. Матч відбудеться 28 січня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?