Українська тенісистка Костюк переможно вийшла до третього кола Вімблдона-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська тенісистка Костюк переможно вийшла до третього кола Вімблдона-2024

Федерація тенісу України
Костюк

Марта Костюк повторила своє найкраще досягнення — вийшла у третє коло одиночного розряду Вімблдону (вперше зробила це у 2023 році). У надзвичайно напруженому протистоянні українка взяла гору над Дар’єю Савіль – 4:6; 7:6 (7:2).

Головні тези:

  • Марта Костюк повторила своє найкраще досягнення та пройшла до третього кола Вімблдона-2024, перемігши у напруженому протистоянні Дар’ю Савіль.
  • У другому сеті Марта вирвала перемогу, здобувши важливі очки, що дозволило їй вийти переможницею.
  • Інша українська тенісистка, Даяна Ястремська, також досягла успіху, вигравши у трьох партіях у Варвари Грачової у третьому колі.
  • Ястремська тепер зустрінеться з хорваткою Донною Векич, представницею стабільного тенісу на турнірах.
  • Українські тенісистки вражають своїми результатами на Вімблдоні-2024, показуючи високий рівень гри та впевненість на кортах.

Костюк вирвала перемогу в австралійки на Вімблдоні-2024

У другому сеті Марта програвала — 1:4, 2:5… Савіль тричі подавала на матч!

У 12-му геймі, який вмістив в собі розіграш 20 очок (!), австралійка навіть мала матч-бол, втім Костюк заробила загалом вісім брейк-пойнтів, останній з яких реалізувала. А потім, на тай-брейку, записала сет на свій рахунок — 7:6 (7:2)!

У вирішальній партії киянка одразу захопила ініціативу, повела — 4:1, у дев’ятому геймі заробила матч-бол на подачі суперниці, але не змогла його реалізувати.

У десятому, вже на своїй подачі, мала — 40:0, потрійний матч-бол! Дар’я зрівняла, для перемоги над австралійкою Марті знадобилися ще два матч-боли. Втім, головне результат — 6:4.

Як пройшов матч Даяни Ястремської

Українська тенісистка Даяна Ястремська вийшла у третє коло Вімблдону 2024 року.

Ястремська зустрічалася з Варварою Грачовою, яка у 2023 році змінила громадянство з російського і тепер представляє Францію.

Як відомо, гра тривала 2 години та 40 хвилин. В кінцевому результаті українка перемогла суперницю у трьох партіях з рахунком 3:6, 6:4, 7:6. Після матчу росіянка чекала на українку під сіткою для рукостискання, але Ястремська відмовилась від цього і запропонувала вдаритися ракетками. Українська спортсменка потисла руку лише рефері. 

Це була вже друга зустріч тенісисток. Ястремська обіграла Грачову на цій же стадії на Australian Open у січні 2024 року. 

У третьому колі Вімблдонського турніру українка зустрінеться у поєдинку з хорваткою Донною Векич (№ 37 WTA). 

Ястремська стала першою представницею України, якій вдалося вийти до 1/16 фіналу Вімблдонського турніру. Раніше змагання залишила Юлія Стародубцева, яка не зуміла подолати другий раунд. Тоді вона програла новозеландці Лулу Сан. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?