Українська тенісистка Костюк сенсаційно вийшла у фінал турніру WTA 500
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська тенісистка Костюк сенсаційно вийшла у фінал турніру WTA 500

Федерація тенісу України
Костюк

Українка здолала на турнірі у Штутгарті восьму ракетку світу — Маркету Вондроушову.

Марта Костюк вийшла у фінал турніру WTA 500

Костюк здобула місце у фіналі грунтового турніру WTA 500 у Штутгарті. У півфіналі змагань українська тенісистка здолала восьму ракетку світу Маркету Вондроушову у двох сетах.

Про це повідомляє Федерація тенісу України.

Костюк стартувала на турнірі у Штутгарті з перемоги у 3-годинному матчі над німкенею Лаурою Зігемунд, після чого здобула дві звитяги над представницями топ-10: в 1/8 фіналу здійснила камбек проти сьомої ракетки світу Цінь Вень Чжен, а у чвертьфіналі пройшла №3 Коко Гофф, реалізувавши восьмий матчпойнт.

Суперницею Костюк у півфіналі стала чинна чемпіонка Вімблдону Маркета Вондроушова. Перед цим тенісистки зустрічались одного разу: чешка обіграла українку на Кубку Біллі Джин Кінг у 2023 році.

Костюк відіграла два брейкпойнти у першому геймі поєдинку, після чого заволоділа ініціативою та повела 5:1 з двома брейками.

Попри комфортну перевагу, Костюк не зуміла з двох спроб подати на матч: Вондроушова відіграла три сетпойнти та перевела партію на тайбрейк. На ньому Марта повернула собі ініціативу, зробила два мінібрейки і забрала сет — 7:2.

На початку другої партії Костюк повела з брейком, а за рахунку 3:1 ще раз взяла подачу суперниці. Українка зберегла цю перевагу і реалізувала перший матчпойнт — 6:2.

Гра тривала одну годину та 36 хвилин — найкоротший поєдинок для Костюк на турнірі в Штутгарті.

WTA 500 (Штутгарт, Німеччина). Півфінал

Марта Костюк (Україна) — Маркета Вондроушова (Чехія, 6) 2:0 (7:6, 6:2)

Що означає перемога Костюк

Костюк здобула третю поспіль перемогу над представницею топ-10 світового рейтингу та сьому — загалом у кар'єрі.

Марта вийшла у третій фінал рівня WTA та другий — у 2024 році. У 2023-му вона виграла перший титул у кар'єрі в Остіні (WTA 250), а у цьому сезоні грала у фіналі турніру WTA 500 у Сан-Дієго, де поступилась британці Кеті Бултер.

У фіналі Костюк зустрінеться з четвертою ракеткою світу Єленою Рибакіною, яка пройшла у півфіналі лідерку світового рейтингу та чинну чемпіонку турніру в Штутгарті Ігу Швьонтек.

У режимі реального часу Костюк піднялась на 21-ше місце в рейтингу WTA — це її особистий рекорд.

Марта Костюк на турнірі WTA 500 у Штутгарті

Костюк є єдиною українкою в Штутгарті. Вона розпочала турнір з перемоги у 3-годинному матчі над німкенею Лаурою Зігемунд, а в 1/8 фіналу здійснила камбек проти сьомої ракетки світу Цінь Вень Чжен.

У чвертьфіналі Марта зустрілася з чинною чемпіонкою US Open Коко Гофф.

Це була їхня третя зустріч у матчі основної сітки WTA. У двох попередніх поєдинках перемогла американка.

У півфіналі Костюк зустрінеться чемпіонкою Вімблдону Маркетою Вондроушовою із Чехії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?