Українська тенісистка Світоліна перемогла в третьому раунді Вімблдонського турніру — відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська тенісистка Світоліна перемогла в третьому раунді Вімблдонського турніру — відео

Українська тенісистка Світоліна перемогла в третьому раунді Вімблдонського турніру — відео
Джерело:  Суспільне

Еліна Світоліна здобула свою третю перемогу на Вімблдоні-2024 Вона обіграла десяту ракетку світового рейтингу Онс Жабер в 1/16 фіналу.

Головні тези:

 

  • Ця перемога стала для Світоліної першою в сезоні над суперницею з топ-10 світового рейтингу.
  • Українка вчетверте в кар'єрі змагатиметься в 1/8 фіналу Вімблдону, двічі з якого вона діставалася до півфіналів.
  • Еліна Світоліна єдина українська учасниця, яка потрапила до 1/8 фіналу Вімблдону цього року.
  • Наступний поєдинок Еліни Світоліної в 1/8 фіналу запланований на 8 липня проти китаянки Ван Сіньюй.

Як пройшов матч Еліни Світоліної

Стартувала українка надпотужно. Вона взяла три гейми зі старту та лише тоді дозволила Жабер розмочити рахунок.

Утім, перша радість швейцарської тенісистки виявилася останньою. Світоліна виграла наступні три гейми та закрила сет усього за 27 хвилин.

Значно конкурентнішою виявилася друга партія. Суперниці від початку зосередилися на власних подачах. Час ішов, а підхід ні Жабер, ні Світоліна не змінювали. Зрештою, сет прогнозовано перейшов у тай-брейк, де нічиєї вже не могло бути.

Розпочали опонентки на рівних, але вже незабаром українська тенісистка оформила два міні-брейки. Туніска ще трохи поопиралася Світоліній. Утім, вітчизняна спортсменка вже не розгубила перевагу та з другої спроби реалізувала матчбол (7:4).

У наступному колі Світоліна зустрінеться з китаянкою Ван Сіньюй. У третьому раунді вона переграла господарку кортів Гаррієт Дарт у трьох сетах. Матч 1/8 фіналу запланований на 8 липня.

Що означає перемога Світоліної?

Еліна вчетверте в кар'єрі гратиме в 1/8 фіналу на Вімблдоні. Двічі на цій стадії українка перемагала і діставалася півфіналів, одного разу — поступилася Єлені Остапенко в сезоні-2017.

Також це перша перемога Світоліної в сезоні над суперницею з топ-10 світового рейтингу. Останній такий успіх Еліни був датований минулорічним Вімблдоном, коли українка вибила у чвертьфіналі першу ракетку світу Ігу Швьонтек.

Світоліна — єдина українка, що пробилася до 1/8 фіналу, після вильоту з турніру Даяни Ястремської та першої ракетки національного рейтингу Марти Костюк в третьому колі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?