Українська Вікіпедія потрапила у двадцятку світового рейтингу
Категорія
Культура
Дата публікації

Українська Вікіпедія потрапила у двадцятку світового рейтингу

Вікі
Джерело:  Wikiukraine

На кінець 2023 року в українській Вікіпедії налічувалося 1,3 млн статей. З такою кількістю публікацій вона займає 14 сходинку у світовому рейтингу.

Українська Вікі – у топ-20 світу

У 2023 році в українській Вікіпедії з’явилася 84 431 нова стаття. Це – на 4,9% менше, ніж у 2022-му. Але все ж таки вона зайняла 14 сходинку світового рейтингу.

Про це повідомляє Wikiukraine.

Протягом 2023 року в українській Вікіпедії зафіксовано майже 1,2 млрд переглядів сторінок. Це – на 12% більше, ніж у 2022-му (1,06 млрд). Абсолютне річне зростання становить 128 млн переглядів.

Редактори Вікіпедії наголошують, що за сім років популярність української версії зросла на 124%.

Найбільш популярними в україномовній Вікіпедії є статті, що стосуються географії, історії, культури і мистецтва, архітектури, музейної справи, війська, політики.

Що шукали цьогоріч у Вікіпедії

Нещодавно в українській Вікіпедії визначили 50 статей, які стали найпопулярнішими у 2023 році. Лідером року стала стаття про Україну – вона набрала майже 1,7 млн переглядів.

На другому місці – стаття про повномасштабне вторгнення Росії в Україну – її переглянули понад 1,3 млн користувачів. Закриває трійку лідерів стаття про українського письменника Тараса Шевченка – її шукали майже мільйон разів.

У світовому рейтингу статей, які користувачі шукали у Вікіпедії англійською мовою, першу сходинку посіла сторінка з інформацією про віртуальний чат-бот від OpenAI ChatGPT – вона зібрала понад 49,4 млн переглядів.

На другому місці опинилися біографічні публікації про людей, які померли у 2023 році, зокрема, актора Метью Перрі та співачки Лізи Марі Преслі. На третьому місці в переліку лідерів – Чемпіонат світу з крикету 2023 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?