Українська виноробня Бейкуш завоювала золото винної премії Decanter
Категорія
Світ
Дата публікації

Українська виноробня Бейкуш завоювала золото винної премії Decanter

Українська виноробня Бейкуш завоювала золото винної премії Decanter
Джерело:  online.ua

Невелика українська виноробня Бейкуш, виноградники якої розташовані неподалік території окупованої Росією, завоювала золото престижної премії Decanter World Wines.

Джерело: The Guardian

Виноробня Beykush виборола золото винної премії Decanter

Не можу сказати, що ми були здивовані перемозі, оскільки наше вино справді дуже смачне, — прокоментувала тріумф української виноробні виконавча директорка Бейкуш Світлана Цибак.

Варто звернути увагу на те, що українське вино вперше завоювало золото й тим самим подарувало надію іншим виноробам в нашій країні.

Виноробня Бейкуш знаходиться неподалік міста Очаків у Миколаївській області на півдні України. Воно, як і раніше, під контролем України, однак росіяни чудово знають, що там знаходиться стратегічна військово-морська база.

Фото — facebook.com/beykushwinery

Бейкуш уже третій рік представляє своє вино. Оскільки експорт алкоголю з України дорогий і складний, а візи для українців до Великої Британії донедавна були майже неможливими, Цибак та її команда доклали чимало зусиль, щоб доставити пляшки суддям Decanter.

Наш регіон регулярно обстрілюють, тому ми просто працюємо, коли можемо... Був час, коли ми не мали доступу до нашого складу через бойові дії. Як тільки ми отримали доступ, ми завантажили все, що могли, у вантажівку і відправили до західної України, - розповідає Світлана.

Фото — facebook.com/beykushwinery

Варто зазначити, що п'ятдесят вин отримали золото від авторитетних експертів, які прилетіли до Лондона. Загалом 18 244 виробники з усього світу представили свої вина. Дегустація на нагородах Decanter проводиться наосліп, тому судді навіть не здогадувалися, що приносять Україні, яка відважно рятує світ від війни, ще одну маленьку перемогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?