Українські олімпійці повернулись додому з найкращим результатом за останні 12 років — відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українські олімпійці повернулись додому з найкращим результатом за останні 12 років — відео

Олімпійська збірна України
Джерело:  Укрінформ

До України повернулись олімпійці із найкращим результатом виступу у Парижі за останні 12 років. 

Головні тези:

  • Українські олімпійці повернулись додому з найкращим результатом у Парижі за останні 12 років, здобувши 3 золоті, 5 срібних та 4 бронзові медалі.
  • Три золоті медалі на Олімпіаді-2024 є найкращим результатом України за останні 12 років, порівняно з попередніми іграми в Ріо-2016 та Токіо-2020.
  • Україну на Олімпіаді-2024 у Парижі представляли 140 спортсменів, що менше, ніж у попередні роки, наприклад, у 1996 році в Атланті або у 2021 році в Токіо.
  • Олімпійська збірна України досягла успіху у таких видах спорту як фехтування, стрибки у висоту, бокс, стрільба, греко-римська боротьба, вільна боротьба, веслування та вправи на брусах.
  • Україна здобула по три медалі в легкій атлетиці та боротьбі на Олімпійських іграх, показавши найкращі результати за останні 12 років.

Що відомо про повернення українських спортсменів з Олімпіади-2024 у Парижі

Зокрема, у загальному заліку Олімпійська збірна України посіла 22 місце, здобувши 3 золоті, 5 срібних та 4 бронзові медалі.

  • Золото — збірна з фехтування (Ольга Харлан, Юлія Бакастова та Аліна Комащук, Олена Кравацька), Ярослава Магучіх (стрибки у висоту), Олександр Хижняк (бокс).

  • Срібло — Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Ірина Коляденко (вільна боротьба), Анастасія Рибачок і Людмила Лузан (веслування в каное-двійці), Ілля Ковтун (вправи на брусах).

  • Бронза — Ольга Харлан (фехтування), Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Михайло Кохан (метання молота), Жан Беленюк (греко-римська боротьба).

Що відомо про успіх української збірної на Олімпіаді у Парижі порівняно з попередніми Олімпійськими іграми

Варто зазначити, що на Олімпіаді-2024 у Парижі Україна була представлена лише 140 спортсменами.

До прикладу на найбільш успішній в історії України Олімпіаді в Атланті у 1996 році країну представляли 233 спортсмени.

Навіть за умов пандемії COVID-19 під час Олімпіади у Токіо у 2021 році Україну представляли 157 спортсменів.

Три золоті медалі є найкращим результатом України за 12 років на Олімпіадах. На двох попередніх Іграх України сумарно здобули таку ж кількість медалей: дві — в Ріо-2016 та одну у Токіо-2020.

Одразу у двох видах спорту Україна здобула три медалі на Олімпійських іграх — легкій атлетиці та боротьбі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?