Українські підлітки отримали Міжнародну дитячу премію миру за застосунок для дітей-біженців
Категорія
Технології
Дата публікації

Українські підлітки отримали Міжнародну дитячу премію миру за застосунок для дітей-біженців

Міжнародна дитяча премія миру

Українські підлітки стали лауреатами Міжнародної дитячої премії миру 2023. Вони створили додаток Refee, який допомагає дітям-біженцям.

Міжнародну дитячу премію миру отримали українки

Найпрестижнішу молодіжну премію у світі отримали:

  • Софія Терещенко, 18 років;

  • Анастасія Феськова, 17 років;

  • Анастасія Демченко, 17 років.

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну дівчата працювали над розробкою мобільного додатку. Почувши розповіді дітей, які були змушені тікати через кордон без батьків, вони змінили фокус свого проєкту на допомогу дітям-біженцям, які опинилися без супроводу.

Їм вдалося створити два додатки:

  • Refee допомагає дітям віком від 4 до 11 років знайти всю необхідну інформацію, щоб почуватися в безпеці в новій країні та отримати доступ до основних потреб, таких як безпека, їжа та притулок.

  • SVITY призначений для молодих людей віком від 16 років, які мають труднощі з інтеграцією в новій країні. Він сприяє спілкуванню між дітьми-біженцями та дітьми з приймаючих громад.

Що відомо про Міжнародну дитячу премію миру

Міжнародна організація захисту прав дітей KidsRights, яка організовує премію, зазначає, що церемонія нагородження пройшла у Лондоні.

Премію українським підліткам вручив лауреат Нобелівської премії миру 2015 року тунісець Уідед Бушамауї.

Раніше Міжнародну дитячу премію миру також отримали Малала Юсуфзай, Грета Тунберг і Нкосі Джонсон.

Вона складається зі статуетки Нкосі та стипендії на навчання. Одержувач також отримає проєктний фонд у розмірі 100 000 євро, половина з яких піде на користь проєкту переможця.

KidsRights, амстердамська організація, інвестує іншу половину суми в проєкти інших молодих людей, які борються за права дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?