Українські політики не контролюють рішення ПЦУ. Епіфаній звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські політики не контролюють рішення ПЦУ. Епіфаній звернувся до українців

Українські політики не контролюють рішення ПЦУ. Епіфаній звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Митрополит Православної церкви України Епіфаній заявив, що звільнення українського православ’я від ярма "русского міра" має історичне значення для України.

Джерело: митрополит ПЦУ Епіфаній

УПЦ МП поширює фейки про діяльність ПЦУ

Представники УПЦ МП намагаються дискредитувати Православну Церкву України, нав’язуючи їй імідж "церкви Петра Порошенка".

Одним з таких засобів є наполегливе намагання представити Православну Церкву України заручницею чи учасницею партійної боротьби. Рішуче і твердо заявляю перед усією громадою – ми не дозволяли дотепер і надалі не дозволятимемо робити цього, — зазначив Епіфаній.

Він наголосив, що жодна політична сила, партія чи окремий лідер не можуть і не будуть мати в ПЦУ якоїсь виняткової чи тим більше контролюючої ролі.

Роками структура Московського Патріархату в Україні розбудовувалася саме за такою хибною моделлю тіньового контролю. Деркач, Новінський, Медведчук та інші подібні діячі вважали себе ніби учасниками "акціонерного товариства", що вирішують за спиною "найнятих менеджерів" у рясах всі ключові питання.

Така модель значною мірою спричинилася до нинішньої публічної катастрофи Московського Патріархату в Україні, — сказав митрополит.

За його словами, представники УПЦ МП вживають шалених зусиль, щоб підірвати довіру і співпрацю, зокрема між ПЦУ і державою, спрямовані на протидію агресії "русского міра". Різними каналами поширюють цілком брехливу інформацію про те, що керівництво Православної Церкви України і особисто

Настоятель нібито кимось контролюються і спрямовуються в діях. Такі твердження – відверта брехня і брудний наклеп.

Жоден, підкреслюю – жоден з українських політиків не мали і не мають контролю щодо позиції та рішень Церкви, — наголосив Епіфаній.

Наслідки хазяйнування УПЦ МП у Лаврі

Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що у середу, 12 квітня, комісія розпочала перевірку Києво-Печерської лаври.

Комісія МКІП нарешті працює (у Києво-Печерській Лаврі, — ред.), хоч і не без перешкод. Фіксуємо заявою про злочин за ст. 298 ККУ "Незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини, — зазначили у відомстві.

Також комісія оприлюднила фото, на яких зображено наслідки користування Лаврою представниками УПЦ МП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?