Українські спортсменки вибороли 4 нагороди на етапі Гран-прі з художньої гімнастики
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українські спортсменки вибороли 4 нагороди на етапі Гран-прі з художньої гімнастики

Онопрієнко
Джерело:  Суспільне. Спорт

Україна здобула чотири медалі на етапі Гран-прі з художньої гімнастики у французькому Тьє. Змагання завершились 31 березня.

Українська збірна з художньої гімнастики отримала 4 медалі

Етап у Тьє став третім у поточному сезоні Гран-прі з художньої гімнастики. На першому, що минув в естонському Тарту, українки вибороли вісім нагород (п'ять золотих), на другому в іспанській Марбельї — дві.

На третьому Гран-прі сезону Україну в індивідуальних першостях представили Вікторія Онопрієнко, Поліна Городнича і Таїсія Онофрійчук, у командних змаганнях — Діана Баєва, Дарина Дуда, Аліна Мельник, Валерія Перемета та Кіра Ширикіна, які у перший день етапу здобули "бронзу" у груповому багатоборстві.

Після медалі у груповому багатоборстві збірна України виступила у двох окремих фіналах командних змагань — у вправах з 5 обручами та 3 стрічками і 2 м'ячами, посівши в обох випадках п'яте місце.

Перше "золото" у Тьє Україні принесла Вікторія Онопрієнко, яка здобула перемогу у вправах з обручем (33.350 бала). Поліна Городнича у фіналі посіла восьме місце з результатом у 31.050 бала.

Ще одну золоту медаль Онопрієнко взяла у вправах з м'ячем — набрала 33.050 бала. Таїсія Онофрійчук у цій дисципліні посіла восьму сходинку (30.100).

Онофрійчук виборола "бронзу" у фіналі зі стрічкою, отримавши за свій виступ 31.400 бала. Онопрієнко стала шостою (30.850).

Поліна Городнича залишилась без нагород — була близькою до медалі у фіналі з булавами, однак зрештою посіла четверте місце (31.450). Загалом Україна не взяла медалей лише у вправах з булавами та індивідуальному багатоборстві.

Усі результати України у фіналі Гран-прі Тьє

  • Групові вправи (Україна): багатоборство — "бронза", 5 обручів — п'яте місце, 3 стрічки/2 м'ячі — п'яте місце

  • Індивідуальне багатоборство: Онопрієнко — п'яте місце, Городнича — сьоме місце, Онофрійчук — восьме місце

  • Обруч: Онопрієнко — "золото", Городнича — восьме місце

  • М'яч: Онопрієнко — "золото", Онофрійчук — восьме місце

  • Булави: Городнича — четверте місце

  • Стрічка: Онофрійчук — "бронза", Онопрієнко — шосте місце

На трьох етапах Гран-прі з художньої гімнастики українки здобули 14 медалей. Минулий сезон Україна завершила з 16 нагородами (сім золотих).

Що відомо про серію Гран-прі

Після медалей у Тьє Онопрієнко має у доробку 23 нагороди на етапах Гран-прі з художньої гімнастики, 11 з яких є золотими.

Заключний етап сезону Гран-прі з художньої гімнастики відбудеться 15-16 червня у чеському Брно.

Україна наразі має дві ліцензії у художній гімнастиці на Олімпіаду-2024: неіменну в особистому багатоборстві (виборола Онопрієнко) та в груповому багатоборстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?