Українські тенісистки повторили історичний рекорд — деталі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українські тенісистки повторили історичний рекорд — деталі

Леся Цуренко
Джерело:  Football.ua

На Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу Australian Open виступлять одразу сім українських тенісисток. Це повторення національного рекорду.

Хто з українських тенісисток виступить на чемпіонаті Australian Open

Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Марта Костюк та Ангеліна Калініна автоматично здобули путівки на Australian Open-2024.

Даяна Ястремська, Дар'я Снігур та Юлія Стародубцева приєдналися до них після того, як пройшли кваліфікацію до турніру. Це могла зробити й Катаріна Завацька, але вона програла свій вирішальний матч.

Це втретє в історії, коли на турнірі Великого шолома виступатимуть сім українських спортсменок. Подібний результат був продемонстрований на Ролан Гаррос-2007 та Вімблдоні-2008. А ось у рамках Australian Open було встановлено національний рекорд.

Ангеліна Калініна, Леся Цуренко та Еліна Світоліна опинилися в основній сітці турніру завдяки високому рейтингу, що також стало рекордом України на турнірах Великого шолома.

Відкритий чемпіонат Австралії з тенісу-2024 розпочнеться 15 січня і завершиться 28 січня.

Українки в рейтингу WTA

Успішний виступ Світоліної в Окленді дозволив українці піднятись з 25-го на 23-тє місце у рейтингу WTA. Леся Цуренко, яка теж грала в Новій Зеландії та здобула одну перемогу, зберегла 32-гу позицію.

Натомість Калініна і Костюк після поразок у Брисбені погіршили своє становище: Ангеліна втратила одну позицію, Марта — три.

Прогрес у топ-100 продемонструвала Даяна Ястремська, яка піднялась на два місця. А у топ-200 свої позиції покращили Юлія Стародубцева і Катаріна Завацька.

В топ-10 світового заліку відбулась одна зміна: переможниця турніру WTA 500 у Брисбені Єлена Рибакіна з Казахстану випередила чемпіонку змагань категорії 250 в Окленді Коко Гофф, вийшовши на третє місце.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?